24 / 04 / 2024

Şükrü Koçoğlu İNTES Başkanlığı görevini bırakıyor!

Şükrü Koçoğlu İNTES Başkanlığı görevini bırakıyor!

İNTES'in Başkanı Şükrü Koçoğlu, hafta sonunda yapılacak genel kurulda görevi bırakıyor. Ancak başkanlık için henüz aday çıkmadı Türkiye İnşaat Sanayicileri İşverenlerinin çatı sendikal örgütü İNTES'te gerilim dorukta...




İNTES'in uzun yıllardır başkanlığını yürüten Şükrü Koçoğlu, hafta sonu yapılacak genel kurul'da görevini bırakmaya karar verdi. Uzun yıllardır başkanlık yapan koçoğlu'nun gideceği anlaşılınca, kulisler de karıştı. Yeni dönemde İNTES'te 'koltuğa kim oturacak' tartışması başladı. İNTES başkanlığına, hükümete yakın büyük üye şirketlerden bir ismin aday olması beklenirken, mevcut yönetim ile etkin üyelerin başkanlık için Celal Koloğlu'nu ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Kolin İnşaatın patronu Koloğlu, kamuoyuna 'Çılgın Türkler" olarak yansıyan konsorsiyumda yer alıyor. Öte yandan seçime birkaç gün kala, hükümete yakın bazı şirketlerin kendi adayları için kulis yaptığı biliniyor. Ancak henüz resmen hiçbir aday 'Ben varım' demedi. 


İNTES'in 25. Olağan Genel Kurulu bugün akşam saatlarinde açılış konuşmaları ile başlayacak. 

Genel Kurul'un açılış konuşmalarını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu yapacak. Ancak genel kurul toplantıları, Cumartesi günü başlayacak. 121 büyük ve tanınmış inşaat şirketinin üye olduğu İNTES'te yeni yönetim, seçimlerin yapılacağı pazar günü belli olacak. Seçime dönük hazırlıklar tam gaz sürerken, yeni başkanla ilgili pazarlıkların da gece yarılarına kadar sürdüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu'nun görevi bırakma kararının ardından, birçok şirket başkanlık için kendi adayını göstermeye hazırlanıyor. Ancak İNTES, işveren sendikası olarak çok farklı görüş ve siyasetten üye barındırıyor. Özellikle Koçoğlu'nun bu kez aday olmaması, yeni aday olacak isimlerin şansını büyük ölçüde artırıyor. 


Vatan


Geri Dön