24 / 04 / 2024

Süleyman Arslanboğa: Ev alacaklar acele etsin!

Süleyman Arslanboğa: Ev alacaklar acele etsin!

Markalı konut fiyat endeksi maliyet enflasyonunun altında kaldı. Konut kredi faizlerine gelen indirimin ev almak için uygun bir ortama neden olduğunu söyleyen Ayhan Gültekin İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Süleyman Arslanboğa, yatırımcılardan hızlı karar vermelerini istedi.



Ayhan Gültekin İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Süleyman Arslanboğa, devlet bankalarının konut kredilerinde gerçekleştirdikleri indirimlerin konut almak isteyenlere fırsat yaratırken üretici maliyetlerinin de mevcut enflasyona yansımadığını söyleyerek, ev almak için çok uygun bir zaman dilimi içerisinde yer aldığımızı kaydetti.

İnşaat maliyetlerinin satış fiyatlarının üzerine çıktığını söyleyen Arslanboğa, "İnşaat şirketleri önümüzdeki dönem için zam yapma mecburiyeti içinde. Değişen bu oranlar henüz gayrimenkul fiyatlarına yansımamışken, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen herkesin kararını hızlı vermesini tavsiye ederim" diye konuştu.

Ayhan Gültekin İnşaat'ın Egekent 2'de yapım aşamasında bir, hemen teslim üç projesiyle İzmirliler için karlı bir yatırım fırsatı sunduklarını söyleyen Süleyman Arslanboğa, aynı bölge alanında kısa süre içinde bir projenin daha ön satışına başlayacaklarını kaydetti.

YATIRIM DEĞERİ YÜKSEK

Arslanboğa, "Bu bölgedeki ilk en geniş ve en kaliteli projeleri başlatan bir firma olarak beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık ve bölgenin gelişmesinde önemli rol oynadık. Bu ilgi ve müşterilerimizden gelen talepler sonrasında yine Egekent 2'de yaşam alanları üretmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Egekent 2 bölgesinin son 3 yıl içerisinde ciddi anlam taşıdığını söyleyen Arslanboğa, "Bunun birçok nedeni var. Öncelikle bölgenin yatırım açısından değeri yüksek. Örneğin, üç yıl önce prime doymuş bölgelerden alınan bir gayrimenkulün ikinci el satış fiyatların da çok hızlı bir artış görünmezken, Egekent 2 bölgesinden alınan gayrimenkullerin ikinci el satışları yatırımcısına yüzde 70 oranında kazanç sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön