28 / 03 / 2024

Süleyman Pampal: Türkiye'nin her yeri için alarm zilleri çalıyor!

 Süleyman Pampal: Türkiye'nin her yeri için alarm zilleri çalıyor!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Elazığ'da yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Pampal, depremle ilgili olarak "Bu Türkiye'de yerleşim yerlerinin içinden geçen çok önemli ve çok büyük depremler olmuş bir fay" dedi. 



Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal Elazığ'da yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 
Sabah'ta yer alan habere göre; "Bunlar alarm zilleri ve Türkiye'nin her yeri için çalıyor" diyen Pampal, depremle ilgili olarak "Bu Türkiye'de yerleşim yerlerinin içinden geçen çok önemli ve çok büyük depremler olmuş bir fay" dedi. 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal Elazığ'da gerçekleşen depreme ilişkin A Haber'e yaptığı açıklamada meydana gelen depremlerin kritik bir uyarı niteliği taşığına dikkat çekti. Pampal'ın açıklamaları şu şekilde:

"ALARM ZİLLİ ÇALIYOR"

7 de üzerinde deprem oluşturma potansiyeli olan faylar var. Bu depremler bizler için uyarıcı olma niteliği taşıyor ve artık alarm zilleri çalıyor Türkiye'nin her yeri için. İşte geçen yıl Pütürge, Bu yıl  İzmir  yaşandı. İstanbul'u bekliyoruz. Buraların tamamında tehlike çok yakın. Bunları erteleme durdurma şansımız yok. Önlem alma dışında yapacak bir şeyimiz yok. Onu da en doğru şekilde yapmalıyız. Depreme dayanıklı, yaşanacak yerleşim alanları oluşturmalıız. Bu kentsel dönüşüm ile hızla yapılması gereken bir şey. Günü saati bilme şansımız yok. Bu uygulamalarla başlanan yerlerde hızlandırmak, başlanmayan yerlerde de hızla başlayıp bu dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor.

  Süleyman Pampal: Türkiye nin her yeri için alarm zilleri çalıyor!

BU ÇOK ÖNEMLİ YERLERDEN GEÇEN BİR FAY

Bunu tabi yıllardır konuşuyoruz. Hiçbir şey yapılmadı demek de doğru değil ama tehlikeye göre yavaşız. Bu Türkiye'de yerleşim yerlerinin içinden geçen çok önemli ve çok büyük depremler olmuş bir fay

Hep birlikte bir seferberlik ruhuyla bu işin altından kalkabiliriz.

Depremler de uyarılar da art arda geliyor!

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Deprem geliyor! Peki, İstanbul hazır mı?


Geri Dön