27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik!

Veysel Eroğlu: Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik. O kadar çok tesis açıyoruz ki bugüne kadar sırf DSİ'den bin 215 dev tesisi açtık. Bunlardan 232 tanesi büyük baraj



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik'' dedi. 

     Eroğlu, DSİ tarafından Samsun'da yapımı tamamlanan 7 tesisin açılış, 4 tesisin de temel atma törenine katıldı. Çarşamba ilçesi Doğu Yaka Adapark'ta gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'de bir dönüşüm yaşandığını söyledi. 

     Türkiye'nin muhteşem bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Eroğlu, ''Hatta büyüme oranıyla Çin'den sonra ikinci sıraya yükselen büyük bir Türkiye var'' diye konuştu. 

     Hedeflerin kendilerini tatmin etmediğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti: 

     ''Biz büyük bir milletiz. Geçmişte 26. sıradan aldığımız Türkiye'yi 16. sıraya yükselttik dünya ekonomisinde. Ama bu yeterli değil. Başbakanımız yeni bir hedef ortaya koydu. Dedi ki, 'Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına Türkiye'yi yükseltmek bizim hedefimizdir'. İnşallah bizler de hep beraber bu hedefe kitlendik. Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik. Bu kardeşinizin şu anda 4 binden fazla şantiyesi var, 3 vardiya çalışıyor. O kadar çok tesis açıyoruz ki bugüne kadar sırf DSİ'den bin 215 dev tesisi açtık. Bunlardan 232 tanesi büyük baraj. 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtık.'' 

     Suyu olmayan 58 şehir ve yerleşim yerine, kasabalara, ilçelere su götürdüklerini bildiren Eroğlu, şöyle konuştu: 

     ''Ben sanıyordum ki sadece İstanbul'da su yok. Yokmuş daha doğrusu 1994 öncesi. Ama bir baktık ki Çorum'da da su yok, Çankırı'da da su yok, Şırnak'ta da Edirne'de de İzmir'de de su yokmuş. Dolayısıyla Başbakanımız talimat verdi, 'Suyu olmayan şehir kalmayacak' dedi. Hakikaten biz günü kurtarmak değil gelecek nesillere de suyu hazırlamak üzere kolları sıvadık. Büyük bir eylem planıyla, nitekim bütün şehirlerin 2040, 2050, 2060 hatta İstanbul gibi büyük şehirlerin 2070 yılına kadar suyunu temin ettik. Allah'a şükürler olsun. Nereden nereye...'' 

     

     -Samsun'a 2013'te 43 proje- 

     

     Samsun'da 2013 yılında 43 projeyi yatırım kapsamına aldıklarını belirten Bakan Eroğlu, toplam maliyeti 319 milyon lira olan yatırımlarla Samsun'da 2013 yılını hamle yılı olarak kabul ettiklerini kaydetti. 

     Bu 43 yatırım arasında barajlar, göletler ve sulama tesisleri bulunduğunu ifade eden Eroğlu, 43 müjdenin 35'inin DSİ'ye, 7'sinin Orman Genel Müdürlüğü'ne, 1'inin ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu dile getirdi. 

     Temeli atılan projeler arasında Çarşamba Ovası Sağ Sahil Drenajı ve Sol Sahil Drenajı'nın bulunduğunu anlatan Eroğlu, tesislerin yapımını gerçekleştirecek firmaların müteahhitlerinden projelerin 2 Nisan 2015 saat 10.59'da tamamlanması sözünü aldı. 

     Daha sonra Bakan Eroğlu ve diğer protokol üyeleri tamamlanan tesislerin açılışını yaptı, 4 tesisin de temelini attı. 

     Bakan Eroğlu'na tören sırasında kasket ve Çarşamba'da üretilen ayakkabı hediye edildi. 

AA


Geri Dön