26 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Battal İlgezdi'yi görevden almakta geciktim!

Süleyman Soylu: Battal İlgezdi'yi görevden almakta geciktim!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki konuşmasında Battal İlgezdi'yi görevden almakta geciktiğini söyledi..



TBMM Genel Kurulu, önceki gece CHP tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoruyu gündeme taşıdı. Soylu'nun konuşmasından önce kürsünün iki yanına içinde dosyalar olan 6 çanta konuldu. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Soylu, kürsüde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraf ve sözleri ile rakamlar yer alan pankartları göstererek konuşma yaptı.

 

Soylu, "İktidar CHP'li belediyeler ile uğraşıyor" yalanını yanıtlarken, "2017 içinde 91 AK Parti, 27 CHP, 23 MHP'li belediye ile ilgili soruşturma yapılıyor ve denetleniyor. Hani adaletsizlik, hani haksızlık" diyerek İlgezdi'nin kabarık suç dosyasını şu şekilde anlattı:

 

16 DOSYA

"11 dosya savcılıkta, 2 dosya mahkemede, 3 dosya da idari soruşturmada. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen ve bizim Battal İlgezdi'yi almamıza konu olan 11 tane Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında mahkeme yürüyor. Yetmedi, 3 tane de idari soruşturma ve kovuşturma var. Bu kovuşturmalardan bir tanesi haksız mal edinme, bir tanesi de görevi kötüye kullanma."

 

ALMAKTA GECİKTİM


"İlgezdi'nin kamu görevi yapamayacağına ilişkin savcılığın ağustos ayında verdiği karar var. Ben ağustos ayından beri maalesef Kato'da, Herekol'da yiğitlerimizin yanında terörle mücadele ettiğimden dolayı 3 ay, 4 ay geciktim, özür diliyorum milletimden."


 


Geri Dön