24 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Projeler takip altında!

Süleyman Soylu: Projeler takip altında!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, iki günlük Trabzon ziyaretinin ilk ayağında Ocak ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.



Trabzon’a yapılacak yatırımların safha safha takip edileceğini kaydeden Bakan Soylu, “Her yıl ortalama 1-1.5 milyar lira civarında bir yatırım harcamamız gerçekleşiyor.” dedi.


TURİZM KATKI SAĞLIYOR...

TURİZMİ  öne çıkaran Bakan Soylu,  “4. Turizm Meclisi Toplantısı’nda aldığımız kararlar ve ortaya koyduğumuz hedeflerin devam etmesi bizi memnun etmiştir. Gösterilen gayret memnun edicidir. Trabzon ekonomisinin ortaya koyduğu yukarı doğru hareketliliğe turizm ciddi bir etkinlik kazandırdığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.


BAKANLIK BİR PROJE YAPTI

TURİZMDE yeni bir programı açıklayan Bakan Soylu, “Samsun’dan Artvin’e uzanan çizgide turizm planı hazırlığı tamamlandı. Turizm Bakanlığı’nın bu projesinde karşılıklı tarih oluşturma aşaması kaldı. Bu proje bizim çalışmamızın bir üst çalışmasıdır. Onun altında atacağımız adımlar bölgemize ciddi katkı sağlayacaktır.” dedi.


2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ...

İKİNCİ devlet üniversitesinin YÖK nezdinde hızlı şekilde ele alındığını, alt yapı çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Soylu, “Şehir Hastanesi’nde de son aşamaya geldik. Çok önemli bulduğumuz bu yatırımı gerçekleştireceğiz. Mevcut havaalanı artık yetersiz kalmaktadır. Yeni havalimanı ile ilgili hazırlık çalışması başlamıştır.” dedi.


OKUL SPORLARI ÇOK ÖNEMLİ

YATIRIM Adasıyla ilgili tarih veren Bakan Soylu, “Arsin Yatırım Adası inşallah şubat ayından itibaren başlayacağımız bir meseledir. Ayrıca Yomra ilçesinde bu yaz gymnasia adlı önemli bir etkinliğimiz var.Buna ait şehrin önemli bir hazıklık yapması gerekiyor. Şehrimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Trabzon Ocak Ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı. Trabzon Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda,  Trabzon’da yapılan 2015-2016 yatırımları ve gelecek yatırımlar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıda ilk söz alan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2015 yılında 4.4 milyar lira ile 786 projenin sürdüğünü söyleyerek, “4.4 milyar liralık 786 proje üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel ve döner sermayelerin 1.2 milyon lirası harcandı. 2005 yılında toplam kamu yatırımları 1.2 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. Ben bu süreçte yapmış oldukları çalışmalara teşekkür ediyorum. Trabzon için yatırım açısından verimli bir yıl olmuştur. Önümüzdeki yıl ise kamu kaynaklarını verimli kullanarak Trabzon halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz.” dedi.


YATIRIMLAR SAFHA SAFHA TAKİP EDİLMELİ

Bakan Soylu ise yaptığı konuşmada; "Her yıl ortalama Trabzon ilimize 1 ile 1.5 milyar lira civarında bir yatırım harcamamız gerçekleşmiştir. Trabzon açısından bu önemli bir şeydir. Geçen yaptığımız toplantılarda büyük memnuniyet duyduk. Turizm toplantısında aldığımız kararları ortaya koyduğumuz hedeflerin devam etmesi bizi memnun etmiştir. Turizm döneminin yaklaşıyor olması tüm birimlerimizin bir gayret içerisinde olması inanıyorum ki 2016 yılında bahsedilen ve yeni yapılacak yatırımların yanı sıra şehrimizin ekonomisinin ortaya koymuş olduğu yukarı doğru hareketliliğe ciddi bir etkinlik kazandırmıştır. Geçen toplantıda belirttim. Biraz önce biz okuldan geldik. Okulumuzdaki huzuru, okulumuzda velilerimizin öğretmenlerimizin okul yöneticilerimizin oluşturduğu tabloyu görünce mutluluk duydum. Trabzon’un yaşanabilir şehir olduğunu bir kez daha gördük. Bunu sürdürmek ve daha iyi bir noktaya getirmek hedefimizdir. Yatırımları gerek vali beyle, gerek milletvekilleriyle, belediye başkanlarımızla hep birlikte takip edeceğiz. Bizim en önemli meselemiz takiptir. Her birini gerçekleştirmemiz lazım. 4 yıl içerisinde yatırımları iyi bir noktaya taşımak adına burada tamamlanabilmesi önemlidir. Hepinizden ayrı ayrı takibi istiyoruz. Safha safha meseleyi ortaya koyup takip etmek bu 4 yılda en önemli yapmamız gereken iştir. Özellikle ilçelerdeki projelerimiz ve söylediklerimiz, milletimizin beklentileri yapılması gerekenler de ilçe yatırımlarında aksaklıklara izin vermemeye çalışıyoruz. 2. üniversite ile ilgili çalışmalar ise YÖK nezdinde hızlı şekilde devam ediyor. Bununla ilgili bir temasımız oldu. YÖK alt yapı çalışması yapıyor. KTÜ ile rektörle beraber oturup bu konuda konuşulanlar üzerinden bir planlama gerçekleştireceğimiz konusunda mutabakata vardık. Yakında bu adımı da atacağız” dedi. 


SAMSUN’DAN RİZE VE ARTVİN’E KARADENİZ TURİZM PLANI

Turizme dikkat çeken Bakan Soylu, yeni bir projeyi açıklayarak “Samsun’dan Rize ve Artvin’e kadar Karadeniz Turizm Planı hazırlığı tamamlanmıştır. Karşılıklı tarih oluşturma aşaması kalmıştır. Bizim ortaya attığımız, konuştuğumuz ve tartıştığımız turizm çalışmasının bir üst çalışmasıdır. Onun altında atacağımız adımlar bölgemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Turizm konusu önemlidir.” diye konuştu.


ŞEHİR HASTANESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Bakan Soylu, şehir hastanesi ile ilgili son aşamalara geldiklerini belirterek “Önemli bir yatırımdır. Bunu da çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Hem sağlık hem de bu hizmetlerin sunumlarını etkinleştirecek bir noktalamaya taşınacaktır. Bununla birlikte rektörümüz ile takip ettiğimiz projeler var. Onları gerçekleştireceğiz. Özellikle Arsin’deki yatırım adası bizim şubat ayından itibaren başlayabileceğimiz bir meseledir. Şimdi Yomra ilçesinde bir tip projesi şekillendirilmektedir. Bu proje ile mükemmel bir hazırlık yapılmaktadır. Spor salonları ve öğrencilerin rahat hizmet alabileceği adımlar attık. Bu yaz önemli bir etkinliğimiz var; GYMNASİA. Buna yönelik şehrin önemli bir hazırlığı olması gerekiyor. Bu hazırlıkları gerçekleştirebilmek adına arkadaşlarımız seferber olmuştur. Şehrimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi. 


HAVALİMANI BİZE YETMİYOR

 

Soylu, mevcut havalimanının yetmediğini belirterek, “Havalimanıyla ilgili hazırlık aşaması başlamıştır. Köy yollarımız önemlidir. Bu sene en çok yatırım yapmamız gereken yatırımlar içiresindedir. En önemli meselelerden biri de şehir içinde yatırımlar iyi bir noktaya geldiği zaman temel mesele kanalizasyon ve altyapı yatırımlarının şehir ve köyle aynı aksta buluşmasıdır. Akyazı Stadyumu bu haziran ayı sonu ile tamamlanacaktır. Sayın Bakan ile görüştük, burada bağlantı yolları konusunda bir süratlenme olması söz konusu olacaktır. Biz 4 yılı Trabzon adına verimli geçirmekle sorumluyuz.” şeklinde konuştu. 


Güne Bakış


Geri Dön