28 / 03 / 2024

Süleyman Soylu İdlib'e 10 briket ev daha bağışladı!

Süleyman Soylu İdlib'e 10 briket ev daha bağışladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev daha bağışladı...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev daha bağışladığını açıkladı. 

Soylu, Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Beşir Derneği Başkanı Fatih Sarıyar, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Topbaş'ı makamına kabul etti. Kabulde Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da hazır bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Suriye'de yaşananlara Avrupa'nın sırtını döndüğünü belirten Soylu, Avrupalıların "biz de yardım yapalım" deyip meseleyi uzun zamana yaymaya çalıştığına dikkat çekti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'nin "kendi göbeğini kendinin kestiğini" dile getiren Soylu, İdlib'de ilk olarak 10 bin briket ev yapımı planlanırken, bu sayının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 50 bine yükseldiğini kaydetti. 

En son yapılan toplantıda da AFAD, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarının 45 bin ev sözü verdiğini, son 5 bini de valiliklerden aldıklarını belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Evlerin 20 binini temmuzun sonu itibarıyla bitiriyoruz, taşınmalar başlar. O da ayrı bir heyecan olur. Diğerlerini de bu yıl kış gelmeden bitirelim diye bir gayret içerisindeyiz.

İnşallah kış gelmeden onların sırtını yaslayabilecekleri bir duvarı orada hep birlikte inşa edeceğiz. Yine millet olarak görevimizi, vazifemizi, komşuluğumuzu ve insanlığımızı kardeşlerimiz için ortaya koymuş olacağız. Ayrıca altyapı konusunda da AFAD var olan yerleri belirledi, belirmeye de devam ediyor."

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da 9 yıldır yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmadığı için Soylu'ya teşekkür etti. Bu yardımların dünyaya örnek olduğunu belirten Kınık, insanların kendilerini çadırlara ait hissetmediğine dikkat çekti. Çocukların çamur içerisinde yaşadıklarını ve Avrupa ülkelerinin bunu idrak edemediğini vurgulayan Kınık, verilen sözlerin ise Avrupa'nın bürokrasi koridorlarında kaybolup gittiğine vurgu yaptı. 

- Soylu, sözünü tuttu

Konuşmalardan sonra Bakan Soylu, AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev daha bağışladı. 

Bakan Soylu, dün de İHH İnsani Yardım Vakfı, Hayrat Yardım Derneği, Sadakataşı Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfına 10 briket ev bağışında bulunmuştu. Böylelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen "Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı"nda verdiği 20 briket ev sözünü tuttu.

Süleyman Soylu İdlib için 10 briket ev bağışladı!

Emine Erdoğan'dan İdlib'e 57 ev bağışı!

İdlib'de 10 bin 762 briket ev tamamlandı!


Geri Dön