27 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık!

Süleyman Soylu: Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık" dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılım gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ihtiyacı tam karşılayan, çalışanların performansına katkıda bulunacak şirin, akıllı ve estetik binalar oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Soylu, "Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık. Özellikle 7'si il merkezinde 106 hükümet konağını tamamladık, 36'sının da inşaatını devam ettiriyoruz." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığının, bina ve arsa üretmenin yanı sıra güvenlik kulübelerinden, binaların iç tefrişatına, lojistikten tadilat ihtiyaçlarına kadar pek çok görevi olduğuna değinen Soylu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik. Bunlardan 1257'si için sorumluluktan kaçmadan yıkım kararı aldık. 547'si için de güçlendirme kararı verdik. Ayrıca doğal afetlerde hızlı şekilde yapı inceleme ve hasar tespiti yapabilmek için dışarıda gördüğünüz araçlar özel teçhizatlarla donatılarak mobil ekipler oluşturduk. Ocak ayındaki Elazığ depreminde Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız hasar görmüştü. Bunu 3 ay içinde yeniledik ve hizmete açtık. Giresun'da da Dereli İlçe Emniyet Müdürlüğümüz hasar görmüştü, bunun da yıkımını tamamladık. Yenisinin ihale çalışmaları sürüyor."


Geri Dön