25 / 04 / 2024

Süleyman Soylu Trabzon'daki projeleri anlattı!

Süleyman Soylu Trabzon'daki projeleri anlattı!

Teşkilatlara ve partililere konuşan AK Parti MKYK Üyesi Süleyman Soylu muhteşem bir Trabzon vizyonu çizdi. Soylu Trabzon’un mega sorunlarını içselleştirerek geleceğin Trabzon’unu anlattı.



Teşkilatlara ve partililere konuşan AK Parti MKYK Üyesi Süleyman Soylu muhteşem bir Trabzon vizyonu çizdi

Önceki akşam STK’lara, teşkilatlara ve partililere konuşan Soylu Trabzon’un mega sorunlarını  içselleştirerek geleceğin Trabzon’unu anlattı. Mega sorunlarını Trabzon’un kendisinin çıkarıp sahiplendiğini kaydeden Soylu, “Böyle bir şehir Türkiye’de yok” dedi.


SOYLU’DAN TRABZON PROFİLİ

AK PARTİ Trabzon eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından organize edilen, ‘Hep Birlikte Trabzon’ isimli birlik, beraberlik yemeği büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu muhteşem bir Trabzon profili çizdi.


İRANSIZ VE AVRUPASIZ OLMAZ

SOYLU, Trabzon’u sadece kendi ölçeği veya bu bölgenin ölçeğinde düşünmenin hata olacağını belirterek, “Trabzon’u Balkanlarla, Avrupa’yla, ve Dünyayla Kafkaslar’la düşünmeden bir atak yapabilmek mümkün değildir. İran’sız Trabzon düşünmek mümkün değildir. Avrupa’sız Trabzon düşünmek mümkün değildir” dedi.


HIZLI TREN BİÇİLMİŞ YATIRIMDIR

MEGA projeleri gündeme taşıyan Soylu, “Yatırım Adası bu şehrin projesidir, yeni havalimanı bu şehrin ihtiyacıdır, ikinci üniversite bu şehrin dillendirdiğidir, şehir hastanesi bu şehri bir başka lige taşıyabilecek prestij bir yatırımdır. Hızlı tren bu şehrin biçilmiş yatırımıdır” şeklinde konuştu. 


TRABZON İDDİASINI GELECEĞE TAŞIR

SOYLU, “Bu şehir iddiasız insanları sevmez, bu şehir iddiasını geleceğe taşır. Ama bunu mütevazılıkla beraber yapmaya çalışan ve bu hazırlıkları da ayaklarının üzerinde gerçekleştirmeye çalışan bir anlayışla beraber hareket eder. Doğrusu da budur. Bu şehir kavgayı sevmez. Benim tanıdığım bu şehir itişmeyi kakışmayı değil üretmeyi sever” diye konuştu.  

AK Parti Trabzon eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından organize edilen, ‘Hep Birlikte Trabzon’ isimli birlik, beraberlik yemeği büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Trabzon Ramada Plaza’da düzenlenen yemekli toplantıya Özak’ın yanı sıra AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Salih Cora, Ergin Aydın, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzonspor’un efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi  7 Haziran Genel Seçimleri öncesi  benzer birçok toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek,  1 Kasım Genel seçimleri öncesi zaman yetersizliği dolayısıyla bu organizasyonu yapma gereği duyduklarını söyledi. Revi katılım gösteren ve destek veren herkese teşekkür etti.  


GÜMRÜKÇÜOĞLU’NDAN ÖZAK’A TEŞEKKÜR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  eski Bakan Özak’ın desteğini hiçbir zaman esirgemediğini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Hamiliğini eksik etmeyen Sayın Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a özellikle teşekkür ediyorum. Trabzon’umuz için bu mümtaz topluluğa şunu belirtmek istiyorum ki 2014-19 yılları arasında 5 yılın içinde Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin teşkilatlanmasını ve hizmet birimlerinin tamamen sahada yaygınlaştırılmasını sağlayacağız.1 Kasım Genel seçimleri ülkemizin birliği, beraberliği ve barışı için çok önemlidir. En çok güvendiğimiz ülkemizde de Trabzon’umuzda da kanaat önderleri olarak sizlersiniz, işadamları, ticaret mensupları olarak omuzlarında ülkeyi taşımanın yanı sıra ülkenin siyasetini de taşıma sorumluluğunuzu layıkıyla yerine getireceğinizden eminiz. Yerel yönetimler olarak 1 Kasım seçimlerinde bütün siyasi partilerimize aynı yaklaşımda bulunup, hepsine sevgi, saygı başarı dilerken seçimin barış ve kardeşlik ve barış içinde geçmesini temenni ediyoruz. Siyasi partilerimizin hepsini derken PKK’nın partisi olan HDP’yi bunun dışında tutmak bir vatan vazifesidir” dedi.


ÖZAK YENİ VEKİLLERE UYARILARDA BULUNDU

AK Parti Trabzon eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak bir anlamda veda konuşması yaptı. Bakanlık sürecinde kendisine atılan iftiraları yeniden dile getirilen Özak yeni milletvekillerine tavsiyelerde bulundu. Özak, “Siyaset zor bir olgu, hizmet yapıyorsunuz ama eleştiriliyorsunuz da. Bardağın boş tarafı her zaman olur. Herkesin görüşüne saygı duymak lazım. Özellikle milletvekili arkadaşlarıma büyük görev düşüyor, halkın hizmetkarı olmak ve mütevazı olmaları gerekiyor. ‘Yoruldum’ dememeleri, fiziksel ve ruhsal mutlaka güçlü olmaları lazım. Ben dememek lazım. Sokaktaki vatandaş size selam veriyorsa, ‘ben iyi bir şeyler yapmışım’ diyorsunuz. Onun için mütevazı olmayanı Allah hiç sevmez” dedi. Siyaset hayatına girişini de anlatan Özak, “Vatana millete hizmet ediyorsunuz, evinize gidince dualarla mutlu oluyorsunuz. 13 yıllık siyasi yaşamımızda, siyasette, sporda, sosyal alanda başarılı olduk, sanatın bu şehirde hamisi olmaya çalıştık. Kıskançlık iftiralar ki bunu milletvekili arkadaşlarıma söyleyeyim onlar da bunlarla karşılaşacak, iftira ve yalanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Trabzonspor’un stadının temel atma töreninde de büyük yalan ve iftiralarla karşılaştık. Stadı 40 bin kişilik yapan imzayı bu kardeşiniz attı, imar planını onayladık.  Sonra da, ‘Faruk Özak bu projeye karşı çıktı’ denildi. Biz bunların karşısında dimdik durduk, yıkılmadık. Siyasete yeni giren arkadaşlar bunlarla karşılaşacaklar, dikkat etsinler diyorum” dedi. Özak, Trabzon’un neden önemli ve değerli bir şehir olduğu konusunda araştırma yapmak gerektiğini söyledi. Özak, 13 yıllık siyasi hayatı boyunca kendisine destek verenlere de teşekkür ederek, “Ölene kadar Halka Hizmet, Hakk’a hizmet anlayışıyla hizmet etmeye çalışan sizden birisi olarak 13 yıl bizi desteklediniz, tek başına iktidar olduk, istikrar oldu, güven oldu. Karadeniz ve özellikle Trabzon’umuz bundan çok nemasını aldı” dedi. Özak Trabzon’un AK Parti iktidarında en çok yatırım alan illerden birisi olduğunu ifade ederek, “Bu şehir 13.5 milyarlık hizmet aldı, inşallah yine aynı güven ve istikrarı sağlarsak neden daha fazla hizmet yapmayalım” diye konuştu. Trabzon’un ilklerin şehri olduğuna vurgu yapan Özak, Trabzon’un, spor, sanat ve kültür tarihine ilişkin detaylı bir konuşma yaptı.


SOYLU: TÜRKİYE TASAVVURU BİZİ İYİ BİR YERE GÖTÜRÜYOR

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Türkiye tasavvuru üzerine bir değerlendirme yaptı. Soylu, ”Bu Türkiye tasavvuru bizi iyi bir yere götürüyor. 24 saatini hesaplayamayan bir ülke bugün Allah’a şükürler olsun ki bugün 23’ünün, 53’ünün, 71’inin planlarını yapmaktadır. Geriletmeye çalıştıkları bir Türkiye, bu sadece bir siyaset parti meselesi değildir. Partiler ve siyaset bu işin yüklenicileri, bu işin taşıyıcı sütunlarıdır. Bu bir millet meselesi, bir Türkiye meselesidir. Partiler ve siyasetçiler bu işi yüklenebildiği sürece, millet tarafından görevlendirilirler. Eğer millete dost iseler millet tarafından unutulmaz daima hatırlanırlar. Bazen secdelerinde, bazen el açıp yaptıkları dualarda, bazen de ismini kazıdıkları eserlerinde hiç unutulmazlar. Ve bugün Türkiye bu tasavvuru ile beraber bir yolculuk yapmakta ve bu tasavvurdan hiçbir şekilde vaz geçmemektedir. Bu tasavvur, siyaset adamlarının, yöneticilerimize, ticaret adamlarının sanayicilerimize, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, sanatçılarımıza, herkese ama herkese yükleyen bu milletin dinamikleridir. Ben şahsen bunu hep böyle anlatırım. Çocukluğumdan beri geçirdiğim tecrübeler bunun dışında bana başka hiçbir şey göstermedi. Temel kaynak, temel dinamik millettir.


TRABZON TASAVVURUNU BU ŞEHRİN DİNAMİKLERİ OLUŞTURUYOR

Trabzon tasavvurunu dışardan etkenler değil, bu şehrin dinamiklerinin oluşturduğunu söyledi. Soylu, “Her biriniz gibi ben de bu şehrin evladıyım. Bu şehrin dinamiklerini tam anlamıyla anlamaya başladığım andan itibaren bu şehrin Türkiye’de tanıdığım bildiğim 81 vilayetten çok farklı olduğunu düşünüyorum. Hazır, geleceğe kendisini iyi bir şekilde konsantre  etmiş bu şehir ve bu şehrin insanları ne istediğini bilen, etrafındaki dinamiklerin farkında olan ve geleceğe bu anlayışla bakan bir tabloyu çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Ve bu şehrin emanetleri var.


TRABZON’UN TÜRKİYE’DEKİ ÖZEL YERİNİ ANLATTI

Bu şehir bir ticaret şehri ama bugün bir ticaret şehri olmuş değil. Bu şehir bir eğitimi şehri. Koskoca bir devletin kendi evlatlarını eğitim için gönderdiği bir şehir, bir doğa, turizm, bir sanat ve kültür şehri. Bu şehir bir spor şehri ilmik ilmik örülen, her hücresinde bunu yaşayabilen bir şehir, bu da bugünün eseri değil. Ve bu şehir bir sağlık şehri, bu şehir bir doğal tarım şehri. Hala ürettiği bütün ürünleri Türkiye’nin her yerinde her noktalarında alıcısı, cazibesi olan ve her noktasında bir şekilde kucaklayıcısı olan bir şehir. Bizim toplum olarak her gün yapmamız gereken bu şehrin geleceğine en iyi yatırımları ortaya koymaktır. Bugüne kadar bu şehrin gelişimine çok önemli yatırımlar ortaya koyuldu, özellikle son 13 yılda geleceğe iyi bir şekilde hazırlandı. Ondan önceki dönemlerde herkes elinden gelen tüm gayreti gösterdi. Ama bu şehir etrafındaki illerle, etrafındaki yapılarla birlikte, çok önemli bir yükselmeye doğru gitmektedir. Toplu olarak yapmamız gereken, aynı kararlılık ve adımlarla bu şehri geleceğe taşımaktır. Rekabet gücünü, konforunu yükseltmek ve bu şehrin fırsatlarını iyi bir şekilde yönetmektir. Ordu ve Giresun Havalimanı’nın yapılacağı zaman eminim ki hemşehrilerimizin bir bölümü buna itiraz etmiş olabilirler. Ama bilmenizi istiyorum, Ordu Giresun Havalimanı açılmasına rağmen bizim havalimanımız kapasitesini Türkiye ortalaması olan yüzde 7’nin üzerinde yüzde 22’ye yükseltmiştir. Bu şehir bize tarihi bir medeniyetin bir emanetidir. Ve bu şehir tam anlamıyla etrafındaki bütün illeri aynı ölçekte yükseltmek sorumluluğu ile karşı karşıya bir ildir.


‘İHTİYAÇLARINI TRABZON ŞEHRİ KENDİSİ ÜRETTİ’

Trabzon’u sadece kendi ölçeği veya bu bölgenin ölçeğinde düşünmek bir hatayı beraberinde getirir. Trabzon’u Balkanlarla, Avrupa’yla, ve Dünyayla Kafkaslar’la düşünmeden bir atak yapabilmek mümkün değildir. İran’sız Trabzon düşünmek mümkün değildir. Avrupa’sız Trabzon düşünmek mümkün değildir. Bu şehir bütün hazırlıklarını tüm aklıyla ortaya koymaktadır. Yapılacak tek bir şey var; hedeflerimizi tek bir noktaya yoğunlaştırmak. Bu şehir bir kültür, turizm ve sanat şehridir. Onun için bu şehre kayıt dışı ile 500 bin, toplam kaydıyla 400 bine yakın Körfez turizmi gelmektedir. Bu şehrin doğasına, zenginliğine gelmektedir. Bu şehir aynı zamanda bir kültür ve sanat şehridir. Onu bir tarafa bırakıp itemeyiz. Ressamlarımızı, şairlerimizi ve oyuncularımızı bu şehrin geçmişinden geleceğe taşıyan anlayışı hep beraber taşımalıyız. Biz eğer bu konuda şehrin bize öğrettiklerini burada paylaşmamış olsaydık büyük bir yanılgı içerisinde olurduk. Yatırım Adası bu şehrin projesidir, yeni havalimanı bu şehrin ihtiyacıdır, ikinci üniversite bu şehrin dillendirdiğidir, şehir hastanesi bu şehri bir başka lige taşıyabilecek prestij bir yatırımdır. Şehrin prestij yatırımlara da ihtiyacı var. Şehirler prestij yatırım yapmak zorundadırlar aynı zamanda. Hızlı tren bu şehrin biçilmiş yatırımıdır. Tren yolu; eğer siz ticaret şehri olacaksınız, İran’a, Kafkaslar’a yönelik adım atacaksanız iyi bir tren ağı, iyi bir havaalanı, iyi bir yol ağı yapmak zorundasınız. Eğer bu şehir yeni havalimanını istiyorsa bugün 400 binlik 500 binlik Körfez turizm rakamını en az 3 milyona çıkarmak içindir. Bu şehir iddialı bir şehirdir, bu şehir iddiasız insanları sevmez, bu şehir iddiasını geleceğe taşır. Ama bunu mütevazılıkla beraber yapmaya çalışan ve bu hazırlıkları da ayaklarının üzerinde gerçekleştirmeye çalışan bir anlayışla beraber hareket eder. Doğrusu da budur. Bu şehir kavgayı sevmez. Benim tanıdığım bu şehir itişmeyi kakışmayı değil üretmeyi sever. Bu şehrin insanları yurt içinde ve yurt dışında başarılıdırlar. Bu şehrin insanı oluşturan, taşıyan, moral veren akşam yatıp sabah kalktığında yepyeni bir moralle güne başlayan herkese enerji veren bir şehirdir. Onun için bütün bu sorumlulukları taşımak zorundayız. Bunu yaparken de sadece bu şehre odak olarak düşünerek değil sorumluluğumuz Türkiye ve bu coğrafyadır. Biz sizin 4 aylık milletvekiliniz olarak, bilmenizi istiyoruz ki kendi adımıza bir kabine oluşturmadık, kimsenin de böyle bir gücü olmaz. Hepimiz şehrin kültürüne, geleceğine ve geleneğine tabi olmak durumundayız. Eğer olmazsanız şehir sizi kabul etmez dışarıya atar. Zannetmeyin şehir sadece buralardan müteşekkildir.  İbn-i Haldun şehirleri tarif ederken, ‘Şehirlerin de insanlar gibi karakterleri vardır, evlerinin, ağaçlarının ve yollarının ve o karakterler insanlara sinerler, insanlar şehirlere karakter vermezler, şehirler insanlara karakter yüklerler’ işte bu bilinçle Trabzon’un önümüzdeki yıllar içinde 2023, 2053 ve 2071’li hedeflerini en iyi şekilde hep beraber taşımalı ve gerçekleştirmeliyiz. Buranın başarılı bir sivil toplumu var. Buranın bir araya gelseler de gelmeseler  de aynı sözü düşünebilen farklı değerlendirmeler ortaya koysalar da aynı istikamete giden bir anlayışı var.


Ben Türkiye’nin 81 vilayetini bir şekilde dolaşan oradaki dinamikleri takip etmeye çalışan, el sanatlarından, büyük sanayilerine, üniversitelerine kadar onu hissetmeye çalışan bir milletvekili bir arkadaşınız olarak söylüyorum, Trabzon’un belki de eğitim açısından imrenebileceği tek şehir Kayseri. İyi bir koordinasyon ve iyi bir organizasyon ortaya koydukları için. Ve o işe iyi bir şekilde yoğunlaştıkları için. Onun dışında her alanda Türkiye’de Trabzon’la yarışabilecek herhangi bir şehir söz konusu değildir. Bunun fırsatını hep beraber ortaya koymalıyız.


SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

Sorumluluklarımızın farkındayız ve biliyoruz. Biz dar düşüncenin, kısır siyasi çalışmaların değil bu şehrin kazanmasının ve bu şehre katma değer sağlayabilecek herkesle beraber hareket etmenin bütün milletvekili arkadaşlarımızla ve siyasi teşkilatımızla birlikte bir mücadele içinde olacağız. Biz bu şehrin önündeyiz, dinamiklerinin de önündeyiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın.”

 

Özak’ın davetiyle programa katılan Trabzonspor’un efsane Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı, Dünya Boks Şampiyonu Selçuk Çebi ile ressam Şakir Şeyhoğlu’na birer çiçek takdim edildi.


Karadeniz Günebakış Gazetesi


Geri Dön