19 / 04 / 2024

Sultanbeyli’ye 622 milyon liralık yatırım yapıldı!

Sultanbeyli’ye 622 milyon liralık yatırım yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 68,5 milyar lira, Sultanbeyli’ye ise 622 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, ilçeden 3 ayrı metro hattının geçeceğini ve ikisinin 2019’a yetişeceğini müjdeledi...




Sultanbeyli’de düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’a 68,5 milyar lira, Sultanbeyli’ye ise 622 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, ilçeden 3 ayrı metro hattının geçeceğini ve ikisinin 2019’a yetişeceğini müjdeledi.



Sultanbeyli’ye 622 milyon lira yatırım…


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sultanbeyli’ye yaptığı Adil Mahallesi Semt Konağı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Binası ve Futbol Sahası, Fatih Bulvarı ile Şanlıurfa-Hayat ve Miraç Caddeleri Düzenlemeleri, törenle hizmete açıldı. Sultanbeyli Cami, Kent Meydanı ve Otopark İnşaatının da temelinin atıldığı törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yansıra, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Törende vatandaşların “Kadir Abi sen bizim her şeyimizsin” tezahüratlarıyla kürsüye gelen Başkan Kadir Topbaş, müjdelenmiş şehir İstanbul’a 11 yılda 68,5 milyar lira, Sultanbeyli’ye de 662 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, İstanbul’a gelen devlet adamlarının ve turistlerin şehrin gelişmesini hayranlıkla takip ettiğini söyledi.


Geçmişte sıkıntılarla büyüyen Sultanbeyli’yi düzenli hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Biz hep zoru başardık. Başkalarının bozduklarını yapmak hamdolsun bize düştü. İnsana ve İstanbul’a hizmet etmenin ne demek olduğunu ve karşılığının ne olacağını bilerek gece gündüz hizmet etmeye devam ediyoruz. Bir farklı Sultanbeyli ortaya çıkıyor. Şu meydan trafikten geçilmezdi. Trafiği yeraltına alarak bu güzel meydanı inşa ettik. Sultanbeyli’nin yapısını değiştiren gölet projesini gerçekleştirdik.”


Bugün park ve cadde düzenlemesi açılışları yaptıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, “Ama daha da önemlisi önünde meydanı ve katlı otoparkıyla buluşma noktası olacak Sultanbeyli semt camisini inşa ediyoruz. Geçmişte maaş ödeyemeyen belediye 11 yılda 68,5 milyar lira yatırım yaptık. Kasamızda paramız var, devlete vakti gelen bir borcumuz da yok. İstanbul yatırım ve hizmetleriyle Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrine örneklik teşkil ediyor. Bu hizmetleri yaptığımızda çocuklarınız artık sizin çektiğiniz sıkıntıları çekmeyecek. Her zaman Sultanbeyli’nin desteğini yanımızda hissettik. Biz de sizden gelen her talebi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ne gerekiyorsa yapılıyor, yapılacak. Ne sıkıntılar varsa çözülecek. Programlarda bize verdiğiniz kağıtlar sanmayın ki diğer siyasiler gibi dikkate alınmıyor. Hepsini tek tek inceleyerek gereğini yapıyoruz” diye konuştu.


Düzenlemesi tamamlanan 3 caddenin de açılışını yaptıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, temeli atılan 1100 kişilik semt camisinin Osmanlı Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyacağını, toplam alanı 21 bin metrekare olan camide 4 katlı otopark da yer alacağını söyledi. Caminin önündeki 3 bin metrekarelik meydanı da yeniden düzenleyeceklerini anlatan Başkan Topbaş, böylece caminin hayatın içinde bir mekân olacağını kaydetti.


Sultanbeyli’ye 3 ayrı metro hattı geliyor…


Konuşmasında Sultanbeyli’ye en modern sarı otobüsleri verirken her mahalleye metro sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, geçmişte otobüslerin gelmediği Sultanbeyli’de 3 ayrı metro hattı geleceğini müjdeledi. Yeni alacakları 400 otobüsle birlikte ilçeye gelen otobüslerin sefer sayılarını da arttıracaklarını kaydeden Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Buraya yerleşirken metro geleceğini hayal edebilir miydiniz? Her mahalleye en fazla yarım saat mesafede metro istasyonu olsun. Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar’a, Kartal’a, Kadıköy’e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. Rabbimiz bu hizmetleri bize bahşetti. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız. Bu, çektiğiniz sıkıntıların size bir rahmet olarak dönmesidir.”


Otobüs sıkıntısına anında çözüm…


Kadir Topbaş, kürsüde konuşurken Mimar Sinan Mahallesi’ne otobüs isteyen bir vatandaşı İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ile telefonda görüştürerek, sorunun çözülmesi talimatını verdi. Çocuklarla birlikte kurdele keserek toplu açılış törenini gerçekleştiren, daha sonra butona basarak semt camisinin temelini atan Başkan Topbaş, “Açılışını yaptığımız yatırımlar hayırlı olsun. İnşallah yakın zamanda camimizin açılışında da birlikte oluruz” dedi.


Sultanbeyli’ye yapılacak ve ilçeden geçecek raylı sistem yatırımları şunlar: 10,9 kilometrelik Çekmeköy -Sultanbeyli Raylı Sistem Hattı, 5,5 kilometrelik Sultanbeyli - Kurtköy Raylı Sistem Hattı, 17 kilometrelik Kadıköy - Sultanbeyli Metro Hattı ve 3 kilometrelik Sultanbeyli Teleferik Hattı



İBB


Geri Dön