26 / 04 / 2024

SunExpress'in Türk ekonomisine katkısı iki milyar dolar!

SunExpress'in Türk ekonomisine katkısı iki milyar dolar!

Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın ortak kuruluşu olan SunExpress'in 2013 yılında 44 bin 47 uçuşla 6.7 milyon yolcuyu taşıdığı açıklandı. Başarı grafiğinde çıtasını yükselten SunExpress'in Türk ekonomisine katkısı iki milyar dolar oldu.




Başarı grafiğinde çıtasını yükselten SunExpress'in Türk ekonomisine katkısı iki milyar dolar oldu. 

SunExpress uçuş filosuna kazandırdığı 50 adet Boeing 737-800NG ve 737-8 MAX için Boeing ile anlaşma yaptığını  İzmir  Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. SunExpress Genel Müdürü Paul Schvvaiger Almanya'nın Frankfurt kentinden telekonferans yöntemi ile bağlandığı basın toplantısında SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ile SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın hazır bulundu. 

SunExpress Genel Müdürü Paul Schvvaiger yeni uçakların kademeli olarak 2015 ve 2021 yılları arasında teslim edileceğini ve yeni uçuş filosunun yüzde 14 oranında daha az yakıt sarfiyatı yaptığını açıkladı. 

25. yıldönümlerinde tecrübelerinden ders çıkararak, hedefledikleri karlı büyümeye doğru yol aldıklarını dile getiren Schvvaiger, "Bu doğrultuda SunExpress ilk kez bu kadar büyük ölçekte uçak satın almak için karar aldı ve adım attı. Yeniden yapılanma sonucunda taşınan yolcu sayısında yüzde 13'lük bir düşüş yaşasa da gelirlerini önceki yıla göre yüzde 18 artırmayı başardı. 2013'te toplam 44 bin 47 uçuş gerçekleştiren SunExpress'in toplam uçuş saati 121 bin 121 olarak gerçekleşti" SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da, SunExpress olarak Türkiye ekonomisine, turizmine ve havacılık sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek; "Bu satın almayla SunExpress'in geleceğe yönelik daha sağlıklı ve güçlü şekilde büyümesinin temellerini attık. Siparişlerimizde, Boeing'den yana karar vermemizdeki en önemli nedenlerin başında iki şirket arasındaki gelişen olağanüstü işbirliği yatmaktadır" diye konuştu. 


Son An


Geri Dön