26 / 04 / 2024

Sur Yapı Antalya'nın inşaatı yükseliyor!

Sur Yapı Antalya'nın inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sur Yapı imzası ile hayata geçirilen Antalya Projesi'nin şantiyesini gezdi. Başkan Türel, “Hummalı çalışmaları yerinde gördük. İnşaatlarımız hızla yükseliyor” dedi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sur Yapı’nın Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar TL yatırımla inşa ettiği kentsel dönüşüm projesini inceledi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, projede 23 kule vinç ve bin 500’ün üzerinde işçi ilk etapta bulunan 93 blokdan meydana gelen 6 bin 417 konutun tamamlanması için 24 saat aralıksız çalışıyor. 

Başkan Türel, “Bugün projede devam eden hummalı çalışmaları yerinde gördük. İnşaatlarımız hızla yükseliyor. İlk etabın kaba inşaatının yüzde 50’lik kısmı tamamlandı. Bazı binalarda dış cepheler yapılmaya başlandı, duvarlar örüldü, mantolama bitti. Şu anda bütün planlarımız aynen devam ediyor. İlk teslimler 2019’da yapılacak” diye konuştu. Türel, Sur Yapı’nın 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda Antalya’ya yeni bir şehir kurduğunu da söyledi.

Hem kaliteli hem çevreci

 Sur Yapı yetkilileri, “Çünkü hak sahiplerinin de burada en kaliteli malzemeyle en kaliteli inşaattaki dairelerine kavuşmasını öncelikledik. Burada çevreci proje olması hususunda da büyük hassasiyetler gösterdik. Hak sahiplerinin bahçesindeki ağaçların hepsini tek tek sökerek bir yerde toplayıp o hak sahiplerinin isimlerini o ağaçların üstüne yazdık. Geri dönüşüm olarak; 165 bin 254 ton agrega ürettik. Bunların hepsini buradan çıkan malzemeyle ürettik. Sosyal hizmet için 223 ton ahşap odunu buradaki yıkımdan üretildi. 1324 ton hurda demiri de MKE’ye değerlendirmeleri için teslim ettik” diye konuştu.


Geri Dön