19 / 03 / 2024

Sur Yapı, Azerbaycan RecExpo Fuarı'nda!

Sur Yapı, Azerbaycan RecExpo Fuarı'nda!

Sur Yapı, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek RecExpo Fuarı'nda İstanbul ve Antalya'daki toplam 15 projesini tanıtacak...



Sur Yapı 22-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı RecExpo’ya 15 projesiyle katılıyor.

Sur Şirketler Grubu, inşaat, AVM ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şirket Antalya'ya yeni bir yaşam alanı sunuyor. Sur Yapı, 1 milyon 300 bin metrekare alanı dönüştürüyor. 19 bin bağımsız bölümden oluşan proje kapsamında, konutlar, ofisler, home office'ler, dükkanlar, çarşılar, okullar, sağlık alanları, ibadet alanları, sosyal alanlar, müzeler ve büyük kent parkıyla beraber Antalya'ya armağan ediliyor.

Sur Yapı Antalya Projesi içerisinde yer alan Sur Cadde ise ticari alan, ofis ve daireleri ile dikkat çekiyor. 1,3 kilometre uzunluğunda inşa edilecek caddede tramvay hattı ile Antalya'nın yeni Şanzelize'si havası yansıtılmış olacak.

Sur Yapı Antalya'da yaklaşık 249 bin metrekare yeşil alan olacak. Yeni şehrin ortasına inşa edilecek dev şehir parkı ise yaklaşık 157 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Parkın içerisinde yeşil alanlar, göletler, sera alanları, çocuk oyun alanları, aktivite alanları, dinlenme alanları, gezi ve koşu parkurları bulunacak.

Teslimler 2019’da başlayacak

Sur Yapı Antalya projesindeki 6 bin 417 dairenin tamamlanması için 24 saat çalışılıyor. İlk etabın kaba inşaatının tamamlandığı projede, 2019 yılında ilk teslimler gerçekleştirilecek.

Cazip fiyatlarla satışların sürdüğü Sur Yapı Antalya Projesi'nde 35 bin dolardan başlayan konut fiyatları hem yatırımcılar tarafından hem de oturum amaçlı ilgi görüyor.

Yabancıya konut satışı yüzde 36 arttı

Sur Yapı, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek RecExpo Fuarı'nda İstanbul ve Antalya'daki toplam 15 projesini tanıtacak.

Türkiye İstatisk Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2017 yılında 3 bin 373 adet yabancıya Antalya'dan konut  satılırken, bu rakam 2018'in ilk 9 aylık döneminde 5 bin 237 adet olarak gerçekleşti.

İlk 9 ay verilerinden hareketle Antalya'dan konut alan yabancı sayısı yüzde 36 oranında artış gösterdi.

Rusya, İngiltere başta olmak üzere Güney Kore dahil 23 farklı ülke vatandaşına satış gerçekleştirildi. Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden de yoğun talebin olduğu projeden, dünya üzerindeki Türk vatandaşları da çok sayıda alım gerçekleştirdi.

İngiltere, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre, İsveç, Almanya, Hollanda, Kanada, Norveç gibi 26 farklı ülkede yaşayan gurbetçi Türk vatandaşları Sur Yapı Antalya’dan ev sahibi oldu.

Türkiye’ye yabancıların ilgisi artmaya devam ediyor. Özellikle konut alan yabancılara vatandaşlık hakkının tanınması için gerekli alt sınırın 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesiyle yabancıya konut satışları rekor kırmaya başladı. Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkeleri ise bu kapsamda başı çekti.

Yılın ilk 10 ayında Türkiye'den konut alan Azerbaycan vatandaşlarında da yüzde 34'lük artış yaşandı. Bu dönemde Azeriler, toplam 763 bağımsız bölüm satın aldı.
 

Web: http://antalya.suryapi.com.tr/


Geri Dön