26 / 04 / 2024

Sur Yapı'dan yeni proje atağı!

Sur Yapı'dan yeni proje atağı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Sur Yapı'nın projelerini ve Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas'ın sektörle ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in 'İstanbul’da 6 projeyle yola devam, Antalya’da 70 binlik şehir kuruyoruz' başlıklı yazısı... 



Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, Sur Yapı'nın projelerini ve Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas'ın sektörle ilgili açıklamalarını kaleme aldığı  'İstanbul’da 6 projeyle yola devam, Antalya’da 70 binlik şehir kuruyoruz' başlıklı yazısına "Türkiye’nin en büyük konut üreticileri arasında yer alan Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas ile Altunizade’deki şirket merkezinde buluştuk. Kendisi aynı zamanda, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı olduğu için genellikle sektörü adına konuşmayı tercih eden biri ama bu defa, Sur Yapı’yı konuşmak istiyorum. Çünkü Sur Yapı, şu anda İstanbul’da 6, Antalya’da 1 (çok etaplı) projede olmak üzere toplamda 20 bin konutluk üretimini sürdürüyor. 2018’in ikinci yarısından itibaren ‘büyük ölçekli konut üretimleri’ azalan sektörde bir şirketin bu kadar büyük çaplı konut üretimlerini fiilen sürdürüyor olması büyük başarı" ifadelerini kullanarak başladı. 

Sur Yapı dan yeni proje atağı!

24 bin konutluk inşaat ruhsatımız var

2018 yılında Türkiye’ye finansal saldırıyla başlayan kur atakları ve buna bağlı olarak konut kredisi faiz oranlarının artışı, koronavirüs pandemisi ve küresel yüksek enflasyon sebebiyle son 1.5 senede inşaat malzemelerinde kaydedilen 4 kat fiyat artışı konut üretimini neredeyse yarı yarıya düşürdü. Altan Elmas, konuyla ilgili şunları söylüyor:

"2021’de İstanbul’da iki yakada 3’er olmak üzere 6 projemiz devam etti. Şu anda toplamda 4 bini İstanbul’da olmak üzere 24 bin konutluk inşaat ruhsatımız var. İstanbul’da geçen yıl 650 konut teslim ettik. Antalya’da 20 bin konutluk projemizde de geçen yıl 1.200 konutu teslim ettik. 8.500 konutluk bölümde inşaat devam ediyor. Antalya’yı tamamladığımızda orada yaklaşık 70 bin nüfuslu bir şehir inşa etmiş olacağız. Bu sene İstanbul’da 5 projeyle devam edeceğiz ve yılsonuna kadar 1.200 konutu teslim edeceğiz. Antalya’da ayrıca ‘Sur Payı Tatil Evleri’ projesinin satışını sürdürüyoruz. 80 dönüm alanda, doğa içinde ve termal suyu da olan 70 bin devre mülk içeren çok büyük bir proje oluyor. Bu proje sektörde 2022’ye damgasını vuracak.”      

 


Geri Dön