20 / 04 / 2024

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Diyarbakır Sur'da 2015 yılında terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda yaşanan çatışmalar sonrasında yıkılan evlerin yerine inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2015'te terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda meydana gelen çatışmaların ardından zarar gören ve bir bölümü yıkılan evlerin yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. 

Sur da terör mağdurlarının evleri 2020 de teslim edilecek!

'TÜRKİYE'DE VE HATTA DÜNYADA EŞİNE AZ RASTLANABİLİR DEĞERLERE SAHİP'

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kaymakam Çiftçi, Diyarbakır'da bulunan surların önemini anlatarak, dünyada eşine az rastlanabilir bir değere sahip olduğunu kaydetti. Önümüzdeki yıllar boyunca Sur'a gelecek turist sayısında artış yaşanacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Çiftçi, şu açıklamalarda bulundu:

Sur da terör mağdurlarının evleri 2020 de teslim edilecek!

"Önceki yıllarla kıyaslanmayacak derecede bir turist akını var. Diyarbakır'da, Sur'da yakalanan huzur iklimiyle kentte önemli bir turist akınının sağlanmasını hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl 500 bin turisti ağırladık. Bu sene sonu itibariyle bunun iki katına çıkacağını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda Diyarbakır'da 5 milyon turisti ağırlayabilecek potansiyele ve değerlere sahip olduğunu biliyor ve görüyoruz. Burası 33 medeniyete ev sahipliği yapmış. Türkiye'de ve hatta dünyada eşine az rastlanabilir değerlere sahip. Kültürüyle, medeniyetiyle, sanatıyla ve kadim bir şehir olması itibariyle Türkiye'de ve dünyada eşine az rastlanır bir şehir ve bu şehir güzel şeyleri hak ediyor, güzel işleri hak ediyor, güzel çalışmaları hak ediyor. Bütün gayretimiz bu şehre yakışır, bu şehrin insanına yakışır ve bütün dünya milletleriyle paylaşacağımız bu ortak değerleri daha iyi bir şekilde millete sunmak ve bu noktada çalışmalar her geçen gün bir önceki günden daha iyi olacak şekilde devam ediyor. İnşallah Sur için Diyarbakır'ımız için her gün bir öncekinden daha güzel olacak."

Sur da terör mağdurlarının evleri 2020 de teslim edilecek!

Sur da terör mağdurlarının evleri 2020 de teslim edilecek!


Geri Dön