24 / 04 / 2024

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Final Değerlendirme Süreci sona erdi!

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Final Değerlendirme Süreci sona erdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı desteği ile hayata geçirilen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Final Değerlendirme Süreci sona erdi...



Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında, nihai değerlendirmelerin sonucunda Bursa, Misi Köyü’nden %100 Misia projesi, Mardin’de Kadınlar Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması projesi ve İzmir’de Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı projesi eğitim, rehberlik ve iletişim desteğinin yanı sıra fon desteği almaya hak kazandı. Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu ile, yenilikçi, katılımcı, sürdürülebilir ve cinsiyet dengeli turizm projelerine fon desteği sağlanıyor.


Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) 2007 yılından bu yana yürütmekte oldukları ‘Gelecek Turizmde’ sosyal sorumluluk projesini 2013 yılında yeni vizyon ve farklı bakış açısıyla devam ettirme kararı aldı. Bu doğrultuda, sürdürülebilir turizmle yerel ekonomiye ve kalkınmaya destek vermek amacıyla Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi oluşturuldu.


Türkiye genelinde yoğun ilgi gören projeye 63 ilden 252 adet fon başvurusu geldi, ön değerlendirme aşamasında seçilen 10 proje, 29-30 Mayıs tarihinde gerçekleşen Sürdürülebilir Turizm ve Proje Geliştirme Atölyesine katıldı. Projelerin nihai proje tekliflerini sunmaları ardından yapılan değerlendirme sonucu 3 projenin Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu tarafından desteklenmesine karar verildi.


Nihai değerlendirme sonucunda Bursa, Misi Köyü’ndeki Nilüfer Misi Köyü Kadınları Yardımlaşma Derneği’nin %100 Misia projesi , Mardin’den Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı’nın Mardin’de Kadınlar Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması  projesi ve İzmir, Seferhisar’dan Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı projesi fon desteği almaya hak kazandı. Projeler ile ilgili detaylı bilgiye www.gelecekturizmde.com adresinden ulaşabilirsiniz.




Geri Dön