23 / 04 / 2024

Adana'da sürdürülebilir turizm için seminer düzenlendi!

Adana'da sürdürülebilir turizm için seminer düzenlendi!

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNDP bu yıl ilk kez Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında Kapasite Geliştirme Seminerleri düzenlemeye başladı.



Katılım sağlayan yerel paydaşları Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu. sürdürülebilir turizm. 

proje uygulama ve yönetme konularında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Kapasite Geliştirme Seminerleri nin üçüncüsü.  Adana  Hilton Otel'de yapıldı. 



Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Ercan Meral. Anadolu Efes'in kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının en önemli ayağı olan yerel kalkınmayı ve sürdürülebilir turizmi temel alan Gelecek Turizmde Projesi'nden bahsetti. Meral konuşmasında. "Gelecek Turizmde, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle yerelden edindiği tecrübeyi ulusal boyuta taşıyan önemli bir projedir. Projenin başarısında bu güçlü işbirliğinin rolü çok büyük. 7 yıldır süren Gelecek Turizmde Projesi ile sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmayı destekliyoruz" dedi. 




Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Beril Yamaner ise yaptığı konuşmada Bakanlık olarak, toplum temelli ve sürdürülebilir nitelikli turizmin öncelikleri arasında yer aldığını,Adana nın kültür ve turizm potansiyelinin tespiti, planlanması ve ülkemiz turizmi içinde hakkettiği yeri alması ile ilgili yürütülen çalışmalara katkı vermeye devam edileceğini belirtti. Yamaner,Adana nın turizm destınasyonları olan Yumurtalık Plajı ve Antik Kenti. 

Magarsus Antik Kenti. Dalyan ve Lagünler. Anavarza Antik Kenti ile Kozan Kalesi bölgelerinde ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi, tarihi yapıların restore edilerek pansiyonculuğun ve küçük otellerin desteklenmesi suretiyle geceleme surelerinin artırılmasını hedeflediklerini de dile getirdi. 

Toplantıda Bakanlığın Mersin'e yönelik hedef ve stratejilerine de dikkat çeken Yamaner. "Bölgede, eko-turızm gelişimine odaklanılmasını hedefliyoruz" dedi. 



Seminerde "sürdürülebilir turizm ve yerel kalkınma"ya odaklanan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak ise turizm sektörüne sürdürülebilir modellerle yön vermenin önemine dikkat çekerek "Sürdürülebilir turizmin en önemli başarı koşullarından biri. yerellerin kendi turizm politikalarını oluşturabilmesi ve uygulayabilmesıdir" dedi. UNDP yetkililerinin projeye başvuru koşullarını detaylı bir şekilde anlattığı etkinlik kapsamında bir de "proje geliştirme atölyesi" yapıldı. Atölye çalışmasında katılımcılar ınteraktif grup çalışmaları ile proje fikirleri geliştirdiler. Etkinliğe, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari. Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Bahattin Kabasanoğlu, Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) Başkanı Isa Akdağ. Adana Ticaret Odası Meclis ve Turizm Meslek Komitesi Üyesi Ayhan Şirin. TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Adana ve Mersin yerel yönetim temsilcileri. . İŞKUR. KOSGEB, İl Halk Kütüphanesi, kalkınma ajansları, çeşitli sivil toplum kuruluşları, sanayi odaları, esnaf odaları. Adana Ticaret Odası, ticaret borsası, özel sektör ve müze temsilcilerinin yanı sıra üniversite temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir ve Çanakkale'de yapılan Kapasite Geliştirme Seminerleri Adana'dan sonra sırasıyla Muğla. Trabzon, Edirne, Konya, Diyarbakır. Kars ve Van'da yapılacak. 



Adana İlk Haber


Geri Dön