25 / 04 / 2024

Sürmene Çamburnu yapılaşmaya mı açıldı?

Sürmene Çamburnu yapılaşmaya mı açıldı?

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sürmene Çamburnu’nun yapılaşmaya açıldığını ifade etti. Pekşen, Sürmene Çamburnu’ndaki tabiat parkının ihaleyle günübirlik tesis yapılmak üzere üçüncü şahıslara kiralandığını iddia etti.



CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sürmene Çamburnu’ndaki yapılaşmayla ilgili iddiaları destekleyen bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Pekşen, videoyu “Orman Bakanı hakkında Yüce Divan süreci başlıyor” başlığıyla paylaştı.


Pekşen, 50 hektarlık alanın yandığını ve yanan alanlara ‘orman villası’ adı altında tatil köyü inşa edildiğini iddia etti.


Sürmene Çamburnu’ndaki tabiat parkının, Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından ihaleyle günübirlik tesis yapılmak üzere üçüncü şahıslara kiralandığını açıklayan Pekşen, “Ama gördüğünüz üzere üzerindeki orman villasıymış! Nasıl orman villasıysa, betonerme devasa villalar, koca bir ormanlık alanda. Heyelanla kayıyor. Yapıların yangın olan yerlerde mi olup olmadığını sürekli söylüyor Orman Bakanı. Keşke bir gelse de yangının olduğu yer neresiymiş bu halk burayı bir görse. Tam o evlerin yapıldığı yerde çatıya denk gelen yerde yanmış olan orman ağaçlarını görüyorsunuz. Orman Bakanı sizlerin gözünün içine baka baka yalan söyledi. 50 hektar yanan alana 20 hektar dedi. O günden bugüne bir şey diyemedi. Sürekli yeni yalanlarla kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. 5 yıldızlı tatil köyündeki evleri görüyorsunuz. İşte, Karadeniz Bölgesi’nin en güzel, dünyadaki iki çam ormanından birisi burası” ifadelerini kullandı.




Sözcü


Geri Dön