18 / 04 / 2024

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bodrum'da bulunan 73 dönüm arazi yapılaşmaya açıldı. Arazi için yapılan yeni imar planlarına yönelik itirazlar da reddedildi.



Bodrum'da Maliye Hazinesi'ne bağlı ancak özelleştirme dahilinde yer alan  Gökçebel’deki arazi 9 Nisan’da Cumhurbaşkanı Kararı’yla “Gelişme Konut Alanı, Ticaret Alanı, Ticaret Turizm Konut Alanı olmasına karar verilmişti. Sözcü'de yer alan habere göre; söz konusu kararlara yapılan itirazlar ise reddedildi.

Geçtiğimiz aylarda ise Bodrum Yalıkavak’ta yer alan 25 dönümlük arazi için yapılan itirazlar da reddedilmişti.

 Bodrum da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre;  Ankara  Çayyolu’ndaki 5 dönümlük arazide yapılan imar planlarına onay verildi. Ayrıca Çankaya’daki Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan arsalardaki plan değişiklikleri için yapılan itirazlar da reddedildi. 

Ayrıca mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve özelleştirme dahilinde yer alan Didim’deki özel arazide yapılan imar planı değişiklikleri için yapılan itirazlar reddedildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan imar planları kararları içerisinden İstanbul Büyükçekmece ve Küçükçekmece’deki araziler ile Eskişehir Tepebaşı'ndaki araziler de yer aldı. Bu bölgeler için yapılan itirazlar da reddedildi.

Bodrum'da 14.7 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!


Geri Dön