20 / 04 / 2024

Süt ürünlerine yüzde 30 zam geliyor! Peynir, tereyağı, yoğurt fiyatları artacak! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi

Süt ürünlerine yüzde 30 zam geliyor! Peynir, tereyağı, yoğurt fiyatları artacak! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi

Süte yapılan son zamdan sonra süt ürünlerinin fiyatlarında yüzde 30 artacak. Peki bu zam tüketiciyi nasıl etkileyecek? Et ve Süt Kurumu'nda güncel süt ürünleri fiyatları ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...



Ulusal Süt Konseyi çiğ süt fiyatlarını 7.50 TL olarak güncelledi. Bu fiyat 15 Mayıs 2022 tarihi itibari ile geçerli olacak. Süt ürünleri üreticileri bu artışın nihai ürünlere yüzde 30 zam olarak yansıyacağını ve tüketimde düşüş beklediklerini belirtiyor.

Süte zam geldi! Market raflarında etiketler değişti! İşte 3 Mayıs 2022 güncel süt fiyat listesi

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre, Çiğ süt ve yem paritesinin 1,30 lira civarında olması konusunda üreticinin beklentisi olduğunu aktaran Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, son süt zammı ve devletin verdiği destek ile bunun 1,28’e ulaştığını aktardı. Süt üreticisinin zarar etmeyeceği ve şu anki yem fiyatlarıyla az da olsa para kazanabileceği bir ortamın oluştuğunu ifade eden Çallı, "Böylece belirlenen yeni fiyatın özellikle zarar eden üreticinin hayvanını kesime yönlendirmesinin önüne geçilebileceğini düşünüyoruz. Üreticiler için sürdürülebilir bir fiyat oldu” dedi. Çiğ süt fiyatının 20 kuruş devlet desteğiyle 7,70 liraya yükseldiğin belirten Çallı, “Çiğ fiyatındaki artış, süt ürünleri fiyatlarını yüzde 20-27 arasında yükseltecektir. Dolayısıyla süt ürünlerinde fiyat artışları sürecek" diye konuştu.

Yüzde 21 zam sonrası süt fiyatları ne kadar oldu? İşte A101, ŞOK, Migros, Carrefoursa 6 Nisan 2022 güncel fiyat listesi

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI FİYATLARI ETKİLEDİ

Şu an da yem fiyatının ortalama 6 TL civarında olduğunu aktaran Çallı, süt üreticilerinin hasat dönemlerinde yem bitkisini kontrat altına alması gerektiğini vurguladı. Çallı, "Kimsenin beklemediği Rusya - Ukrayna savaşı yem maliyetlerimiz hiç ummadığımız bir şeklinde yükseltti. Bu artışları üretici ve sanayici olarak tahmin etmiyorduk. Hesapta olmayan maliyet artışı oldu" şeklinde açıkladı.

ÜRETİCİLER TEDİRGİN

Ulusal Süt Konseyi’nin soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını yaklaşık yüzde 32 zamla litre başına 7,50 TL olarak belirlediğine dikkat çeken Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, "Yeni fiyat 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak. Bu gelişme de doğal olarak önümüzdeki günlerde süt ve süt ürünlerinin fiyatlarının yükselmesine neden olacak. Ana hammaddesi süt olan tüm ürünlerde de aynı oranda fiyatlar yükselecektir. Artan maliyetler ile yükselen fiyatlar, tüketicilerin alım gücünü zorlayacaktır. Kaliteli, güvenilir gıdaya erişim ekonomik sıkıntılar nedeniyle zorlaşabilir. Bu da kaliteden ödün vermeyen üreticiler için satış kaybına neden olabilir" diye kaydetti. Peki Et ve Süt Kurumu'nda güncel süt ürünleri fiyatları ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi


Geri Dön