25 / 04 / 2024

Suudi Arabistan "Orta Doğu'nun Rivierası"nı kuruyor!

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan ülkeye daha fazla turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesi başlattı.



 

Suudi Arabistan ülkeye daha fazla turist çekebilmek amacıyla Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesi başlattı.

Independent'ta yer alan habere göre "Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan Amaala isimli projede ülkede el değmemiş yaklaşık 4 bin kilometre uzunluğundaki doğal sahiller kullanılması amaçlanıyor.

Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu'nun açıkladığı Amaala projesinde sanat akademisi, birkaç yat kulübü, 2 bin 500 yatak kapasiteli oteller, 200'den fazla mağaza bulunuyor.

"Ultra lüks" olarak tanımlanan tatil yerinde sunulması planlanan etkinlikler arasında ve yarışları, şahinle avlanma, golf ve tehlikeli sporlar da bulunuyor.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman'ın Vizyon 2030 kapsamında gerçekleştirilen projeyle ülkenin petrole dayanan gelirlerinin çeşitlendirilmesi ve Suudilerin kapalı yaşantılarının biraz daha dışa açık hale getirilmesi planlanıyor.


Geri Dön