16 / 04 / 2024

Suudi Arabistan, yabancıların devremülk sistemi işletmesine yasak getirdi!

Suudi Arabistan, yabancıların devremülk sistemi işletmesine yasak getirdi!

Suudi Arabistan Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, Mekke ve Medine'de otelcilik ve turizm sektörünün yoğun olduğunu belirterek, yabancıların devremülk sistemi işletmesine yasak getirdi...



Suudi Arabistan, yabancıların devremülk sistemi işletmesine yasak getirdi. Suudi Arabistan Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, Mekke ve Medine'de otelcilik ve turizm sektörünün yoğun olduğunu belirterek, "Devremülk sisteminin Suudi vatandaşı olmayanlar tarafından yapılması yasaklanmıştır" dedi. 


Son yıllarda birçok ülkede devremülk sistemine rağbetin arttığının vurgulandığı yazıda, sistemin geliştirilip yenilenmesine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Turizmin artık sadece yüksek gelirlilerle sınırlı olmadığı belirtilen yazıda, şöyle denildi: "Devremülk sistemi birden fazla kişinin yararlanarak inşaat, döşeme, yönetim, işletme ve periyodik bakım masraflarının dağılımını sağlamaktadır. 


Bu da turistler için masrafların azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti, devremülk sisteminin tüm taraflarca kasıtlı veya kasıtsız olarak kötüye kullanılmasını Illîlir engellemeyi amaçlamaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda gayrimenkul turizm birimlerinde bir mevzuat düzenlemesi yapılmıştır. Devremülk sisteminin Suudi vatandaşı olmayanlar tarafından yapılması yasaklanmıştır." 


Aykan ÇUFAOĞLU/Habertürk Gazetesi 


Geri Dön