29 / 03 / 2024

Suudi prens Türkiye'de emlak şirketi kurdu!

 Suudi prens Türkiye'de emlak şirketi kurdu!

Suudi prenslerin Türkiye'ye ilgisi biliniyor. Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz el Suud'dan sonra Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın bir başka yeğeni Prens Abdurrahman Bin Saud el Kabair el Saudda Türkiye'de şirket kurdu...



Prens Abdurrahman'ın geçen hafta "Prima Emlak Hizmetleri ve Ticaret" unvanıyla kurduğu şirket, Türkiye'de konut üretecek.

İstanbul Beşiktaş merkezli, 20 bin TL sermayeyle kurulan şirketin faaliyet amacı oldukça geniş tutulmuş. Şirketin faaliyet sözleşmesinde toplu konutlar, siteler, uydu kentler, yüksek kule tipi binalar, her türlü ticari ve sınai binalar, sağlık köyleri, tatil köyleri, hastaneler, üniversite yerleşkeleri, üniversite yurtları yapacağı belirtiliyor. Prens Abdurrahman, aynı zamanda Suudi Arabistan'ın en büyük hukuk şirketi Prima Lavv'un sahibi. Prens, geçmiş yıllarda istihbarat daire başkanlığı da yapmıştı. Kral Abdullah'ın kardeşi Prens Muqrin bin Abdülaziz'in oğlu olan Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz el Suud ise geçen yıl "TMA Turki Gayrimenkul İnşaat Ticaret" unvanıyla şirket kurmuştu. Türkiye'de Dubai Şeyhi El Maktum'un Emaar şirketi aracılığıyla yatırımları bulunuyor.


Para Dergisi


Geri Dön