28 / 03 / 2024

Suyabatmaz Demirel Mimarlık, Sultangazi Pazar Alanı ve Kat Otoparkı projesi ile ödül aldı!

Suyabatmaz Demirel Mimarlık, Sultangazi Pazar Alanı ve Kat Otoparkı projesi ile ödül aldı!

Suyabatmaz Demirel Mimarlık, Sultangazi Pazar Alanı ve Kat Otoparkı Projesi ile “MIPIM AR Future Projects Awards 2014”te “Perakende ve Rekreasyon Projeleri” kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu...




Suyabatmaz Demirel Mimarlık, Sultangazi Pazar Alanı ve Kat Otoparkı Projesi ile “MIPIM AR Future Projects Awards 2014”te “Perakende ve Rekreasyon Projeleri” kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.


Suyabatmaz Demirel Mimarlık, prestijli mimarlık dergisi Architectural Review (AR) ile dünyanın en kapsamlı gayrimenkul zirvesi MIPIM tarafından bu yıl 13. kez organize edilen MIPIM AR Future Projects Awards’da Türkiye’ye ödül getiren tek mimarlık ofisi oldu.


Kentsel projeler, rejenerasyon ve master plan, yüksek yapılar, karma yapılar, ofisler, konutlar, perakende ve rekreasyon, eski/yeni, retrofit, spor yapıları ve sürdürülebirliklik olmak üzere on iki ayrı kategorinin en iyilerini belirleyen uluslararası ödül programında henüz inşaatı tamamlanmamış veya proje safhasında kalmış projeler değerlendirilmeye alınıyor. Architectural Review Dergisi Yayın Direktörü Paul Finch’in başkanlık ettiği jüri heyeti yaptığı değerlendirmeyle, tüm dünyadan başvuran yüzlerce proje arasından yaratıcı, işverenin beklentilerini karşılan, toplumsal yaşama katkı sağlayan, çevresel ve sosyal sorumluluk bilinci ile tasarlanmış güncel ve iyi mimarlık örneklerini ödüllendiriyor.


“Perakende ve Rekreasyon Projeleri” kategorisinde ödüle layık görülen Sultangazi Pazar Alanı ve Kat Otoparkı, Sultangazi bölgesinde belediyeye ait, yoğun konut dokusuyla çevrili ve eğimli bir alanda konumlanıyor. Çevresine yapacağı etki ve getireceği yeni işlevi nedeniyle bulunduğu alanda kritik bir rol oynayacak olan proje, pazar yeri olarak da düzenlenebilecek bir otopark alanı ve bu alanla entegre olması beklenen yaklaşık 1000 m2’lik sosyal-idari binadan oluşuyor. Erişilebilirliği maksimuma çıkarmak ve sokakla aktif bir ilişki kuran mekanlar yaratmak temel prensibiyle tasarlanan proje, bünyesindeki eğitim, sağlık, idari ve servis alanlarıyla bölge halkının sosyal ihtiyaçlarına karşılık vermeyi hedefliyor. 


Suyabatmaz Demirel Mimarlık ödülünü Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek MIPIM buluşması sırasında 12 Mart 2014'de JW Marriott otelinde düzenlenecek gala yemeğinde alacak. Yarışmaya katılan projeler ise bütün dünyadan 23.000'den fazla katılımcının bir araya geleceği MIPIM Fuarı'nda sergilenecek ve 30.000 MIPIM üyesine gönderilmek üzere hazırlanan yarışma kataloğunda yer alacak.


SUYABATMAZ DEMİREL MİMARLIK HAKKINDA:


Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel ortaklığındaki Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın daha çok konut, ticaret ve ofis fonksiyonlarında yoğunlaşan mimari üretimlerinde, tek ailelik konutlardan yüksek katlı rezidanslara, tek bir dükkan biriminden alışveriş kompleksine dek uzanan geniş bir ölçek dağılımı görülür. Titiz malzeme, renk ve detay seçimi ve uygulaması ile ayrışan ofisin yalın ancak zengin mimari dili, konvansiyonel fonksiyonlar için farklı mekansal kurguları geliştirmelerine imkan verir. Suyabatmaz Demirel, her projeye ayrı bir araştırma alanı ve klişelerin sorgulanabileceği bir fırsat olarak yaklaşmakta ve mimari üretimlerini bu çerçevede geliştirmektedir.


Cityscape Dubai Awards 2010’da Güneşli Konutları ile Geleceğin Konut Yapıları kategorisinde, Ekopark İstanbul ile Geleceğin Rekreasyon Yapıları kategorisinde ve Güneşli Tower ile Ticari/Karma Yapılar kategorisinde alınan Takdir Ödülleri;  MIPIM AR Future Projects Awards 2010’da Güneşli Tower ile alınan Birincilik Ödülü; Cityscape Dubai Awards 2011’de Bodrum Rezidans projesiyle Geleceğin Konutları kategorisinde alınan Takdir Ödülü; International Property Awards 2011’de Güneşli Tower projesiyle alınan Takdir Ödülü, Tao Tower projesiyle alınan Avrupa’nın En İyi Ofis Yapısı Ödülü, Ekopark İstanbul ile alınan Avrupa’nın En İyi Rekreasyon Yapısı Ödülü, Bodrum Rezidans ile alınan Takdir Ödülü ve ODTÜ Ögrenci Merkezi Yarışma Projesiyle alınan Takdir Ödülü; MIPIM AR Future Projects Awards 2012’de Retrofit kategorisinde Halat Fabrikası Loftları projesiyle ve Yüksek Yapılar kategorisinde Tao Tower projesiyle alınan Birincilik Ödülleri; 2013 yılında yine MIPIM AR Future Projects Awards’da Ofis kategorisinde TRI-G projesiyle alınan Birincilik Ödülü ve WAF’ta Süryani Ortodoks Kadim Kilisesi projesiyle alınan Takdir Ödülü Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın bugüne kadar almış olduğu ödüllerden bazıları. 


Geri Dön