24 / 04 / 2024

Swiss Offices'te 500 dolara sekreterli hazır ofis

Swiss Offices'te 500 dolara sekreterli hazır ofis

Swiss Offices, kendi işini kuracak girişimcilere merkezi yerlerde yüzde 80 tasarruflu ofis kiralayacak



Türk - İsviçre ortaklığıyla eylül ayında Türkiye'deki ilk iş merkezi yatırımını yapan Swiss Offices, yeni iş kuran Türk girişimcilere yüzde 80 tasarruflu ofis kiralayacak. Maya Akar Center içinde 23 ofisle işe başlayan Swiss Offices, sekreterya, elektrik, su, internet ve teknik altyapı hizmetleri dahil ayda 500 ile 800 dolar arası bir kira ödeyerek ofis kiralamayı içeriyor.

% 80 TASARRUF SAĞLIYOR
Dünyada yaygın olan hazır ofis kavramının Türkiye'de geliştirecek olan Swiss Offices aylık ve yıllık kiralamaların yanı sıra daha kısa dönemli günlük ve saatlik kiralamalar da yapıyor. Hazır ofis sistemiyle sadce dizüstü bilgiayarını alıp getiren ofis kiralayabilecek Swiss Offices Türkiye Yönetici Ortağı Ömer Faruk Albayrak, hedef kitlelerinin daha çok yerli pazarda, kendine yeni iş kuran girişimciler olduğunu söyledi. Swiss Offices Yönetici ortağı Irene Hiltbrunner ise "Yeni ofis kurma maliyetleri çok yüksek. Hazır ofislerde ise tüm masraflarınızı minimuma indirebiliyor, özellikle de yeni iş kuruyorsanız maliyet avantajını artırıyorsunuz. Yüzde 80'e kadar ofis maliyetlerinden tasarruf sağlanabiliyor" diye konuştu Albayrak, hedeflerinin 5 yıl içinde 10 iş merkezi daha kurmak olduğunu kaydetti. Bunun için 10-15 milyon dolara yakın bir yatırım öngördüklerini söyleyen Albayrak 2010 yılının ikinci yarısında ikinci ofislerini açacaklarını ve Anadolu yakasında yatırım düşündüklerini szlerine ekledi.

İki kişi ortak kiralayabiliyor
 
Swiss Offices, sürekli dışarıda olup, işlerini sadece bir cep telefonu ya da home office üzerinden yürütmek istemeyenler için de sanal ofis ile hizmet veriyor. Ayda 199 dolar kira karşılığında, sekreterya hizmeti alabiliyor ve ofise gelen tüm mektuplar kiracıya iletiliyor. Şirket ayrıca, 6-12 kişilik odalarıyla ihaleye hazırlanan ya da özel toplantılar yapmak isteyenler için de toplantı oldaları kiralıyor. Albayrak ofisi sadece sabah saatlerinde kullanacak biri ile akşam saatlerinde kullanacak kişilerin ortak oladak da kiralama yapabileceğini söyledi.

İsviçreli ortak krizde kurdu

2009'da krize rağmen Türkiye'ye gelme kararı aldıklarını belirten Hiltbrunner, " 20 yıl önce İsviçre'de bir ekonomik kriz sırasında bu şirketi kurma kararı aldım. Bankacılar işlerinden olmuşlardı ve finansal danışman olarak kendi ofislerini açmak istiyorlardı. Ben hazır ofis işine girerken herkes bana deli misin, kriz var batarsın dedi. Kriz, bazıları için fırsat yaratır. Bu nedenle de Türkiye'ye gelmekten çekinmedim. Faruk Bey, Türkiye'nin potansiyeli konusunda beni ikna etti. Ben de gelince büyük bir potansiyeliniz
olduğunu gördüm" diye konuştu.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön