24 / 04 / 2024

Symbol Kocaeli Projesi Kavanlar İnşaat imzasıyla yükseliyor!

Symbol Kocaeli Projesi Kavanlar İnşaat imzasıyla yükseliyor!

Firma: Kavanlar İnşaat

Proje: Symbol Kocaeli

Odeabank, Marmara Bölgesi’nin önemli ticaret merkezlerinden Kocaeli’nin en büyük karma kompleksi “Symbol Kocaeli” için inşaat sektörünün güçlü ismi Kavanlar İnşaat ile dev bir kredi anlaşmasına imza attı...



Symbol Kocaeli projesinin basın toplantısı 1. bölüm için tıklayınız


Symbol Kocaeli projesinin basın toplantısı 2. bölüm için tıklayınız


Kavanlar İnşaat CEO’su Cengiz Kavan  Symbol Kocaeli  projesini anlattı, izlemek için tıklayınız


Odeabank, Marmara Bölgesi’nin önemli ticaret merkezlerinden Kocaeli’nin en büyük karma kompleksi “Symbol Kocaeli” için inşaat sektörünün güçlü ismi  Kavanlar İnşaat  ile dev bir kredi anlaşmasına imza attı. Proje finansmanında çıta yükselten Odeabank’ın Genel Müdürü Hüseyin Özkaya “Sektörde, uzun vadeli finansmanda da Odeabank farkı hissedilecek” dedi.


Türk bankacılık sektörünün yeni ve hızlı aktörü Odeabank, bankacılığın her segmentinde hedef büyütüyor. Kocaeli’nin ilk ve tek karma projesi Symbol Kocaeli’nin temeli Odeabank ve inşaat sektörünün güçlü ismi Kavanlar İnşaat ile birlikte atıldı. 


Çoklu bir yapıda inşa edilecek olan Symbol Kocaeli, bir çok mağaza ve restoranın bulunduğu AVM’nin yanı sıra, otel, hastane ve ilin ilk  kongre merkezini tek çatı altında buluşturacak. 

Symbol Kocaeli’de; Medicalpark Grubu Medicalpark Kocaeli Hastanesi’yle, Hilton Worldwide Hampton by Hilton markasıyla yer alacak.


Mimari konsepti, kiralaması ve işletmesi gayrimenkul geliştirme ve yatırımı alanında Türkiye’nin en başarılı kurumlarından Turkmall tarafından gerçekleştirilen Symbol Kocaeli’nin; mimari projelerini yine bir çok alışveriş merkezi ve kompleksin yaratıcısı olan Nova Sultani üstleniyor. 


Dev kongre merkezinin işletmeciliği ise, bu alanda uzman uluslararası firmalarla yapılacak olan ‘çözüm ortaklığı ‘ şeklinde gerçekleştirilecek. Symbol Kocaeli projesinin kentin iş dünyasına, ticaretine, istihdamına,  kültür – sanat ve turizm hayatına önemli katkılar  sağlaması hedefleniyor.


Odeabank’ın 105 milyon  USD finansman sağladığı projenin toplam maliyetinin ise 200 milyon USD’yi bulması bekleniyor.


Symbol Kocaeli’nin 2015 yılının 2. çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.


“Proje finansmanında Odeabank farkı hissedilecek”


Proje tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu, Kavanlar İnşaat CEO’su Cengiz Kavan, Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, Hilton Worldwide Türkiye Geliştirme Direktörü Pogda Demircan ve Ever Grup Genel Müdürü Mehmet Metin Gürler katıldı.


Toplantıda konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya “Symbol Kocaeli, bankacılığın her segmentinde olduğu gibi proje finansmanında da büyük adımlar atacağımızın, çıtamızı yükselttiğimizin bir kanıtı...  Odeabank, sektörde 15 yıl sonra aldığı ticaret izni ve gösterdiği başarılı grafik ile yükselen Türk bankacılığına olan inancın göstergesi oldu” dedi.


Özkaya, özellikle Kocaeli ve çevresinde büyük istihdam yaratacak proje için ise şu ifadeleri kullandı “Marmara Bölgesi’nin can damarlarından Kocaeli’nin Symbol  gibi modern bir projeye kavuşmasında önemli bir rol oynamaktan son derece mutluyuz.  Bölgenin tek karma projesi, kapsadığı bir çok alan itibariyle Kocaeli’ye  sosyo - ekonomik olarak büyük katkılar sağlayacak... Symbol Kocaeli’nin toplamda 2,600 kişilik istihdam hedefiyle bölgeyi şahlandıracağına inanıyoruz. 200 milyon USD yatırımla tamamlanacak olan projemiz Kocaeli’nin modern portresini daha da zenginleştirecek.” dedi.

Kavanlar İnşaat CEO’su Cengiz Kavan ise proje ile ilgili şunları dile getirdi:


Türkiye milli hasılasının %18’ini tek başına üreten, nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’nin 2.büyük ili olan Kocaeli’nde 40 yıldır inşaat sektöründe varlık gösteren Kavanlar İnşaat olarak; Kocaeli’nin çehresini değiştirecek bir projeye imza atıyor olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. 


Toplam 185,000 metrekare  inşaat alanına sahip Symbol Kocaeli projesinin 62,000 metrekaresinde Turkmall tarafından adımıza işletilecek olan alışveriş merkezi, 43,000 metrekaresinde Medicalpark Kocaeli Hastanesi, 12,000 metrekaresinde Hampton by Hilton Oteli, 5,000 metrekaresinde ise toplam 3 salondan oluşan 1650 kişilik kongre merkezi yer alacaktır. Kompleksin içinde 1,750 araç kapasiteli kapalı otopark düzenlemesi de yapılacaktır. Projemizi yapı sektörünün geldiği son teknolojiler ile gerçekleştireceğiz. Kocaeli’ye sosyo-ekonomik  anlamda büyük katkı sağlayacak bu projeyi kazandırmak için sabırsızlanıyoruz.


Bu büyük heyecanımıza başta finansal destek sağlayan Odeabank Yönetimine, Genel Müdürü Sayın Hüseyin Özkaya’ya, Genel Müdür Yardımcısı Sayın  Erol Sakallıoğlu’na, proje geliştirme-yönetme ve kiralama konusunda başarılı çalışmalar gösteren Turkmall’e , özel sağlık sektöründe Türkiye’nin en büyüğü olan Medicalpark grubuna, dünyanın en  prestijli otel zincirlerinden Hilton Worldwide’a ve Ever Turizm’e ve bu projede emeği geçen tüm kurum ve kişilere yürekten  teşekkür ederim’ şeklinde duygularını dile getirdi.


Konu ile ilgili konuşan Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu ise “İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük ticari potansiyele sahip şehrinin hemen yanı başında ve son derece büyük bir ekonomik potansiyeli olan Kocaeli; Symbol Koceli karma projesi ile önemli bir değere daha ev sahipliği yapacak. Türkiye sanayisinin kalbi olan Kocaeli’nin kalkınma hamlesi içinde Symbol Kocaeli önemli bir yer tutacak. Projenin yalnız Kocaeli’nin değil; Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu gibi çevre illerin sosyal yaşamının daha da zenginleşmesinde büyük rol oynayacağına inanıyorum. Projenin mimari konsept, kiralama ve yönetimini üstlenen Turkmall olarak, Kavanlar İnşaat gibi son derece güçlü bir şirketle işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Medical Park Grubu ve Hilton Worldwide’ın varlığı da Symbol Kocaeli’ne büyük bir değer katacaktır. Odeabank’ın projeye duyduğu güven ise onurlanmamızı sağlamaktadır. ” şeklinde duygularını dile getirdi. 


Dev işbirliğinin açıklandığı basın toplantısı, iş ortaklarının birlik ve beraberliğini de simgeleyen Aile Fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Symbol Kocaeli Hakkında

Proje toplam değeri: 200 Milyon USD

Toplam İnşaat Alanı :185 000 m2

Hastane ( Medical Park ): 43 000 m2

AVM (Kiralanabilir alan): 62 000 m2

Otel ( Hampton By Hilton ): 12 000 m2

Kongre Merkezi:  5 000 m2

Kapalı Otopark : 1 750 Araç



0 (262) 311 68 68

www.kavanlar.com.tr


projeye sor



Geri Dön