26 / 04 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık, Architectural Record Dergisi'ne kapak oldu!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Architectural Record Dergisi'ne kapak oldu!

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ekvator Ginesi'nde tasarladığı Sipopo Kongre Merkezi, 110 yıldır yayımlanan ABD'nin prestijli mimarlık dergisi Architectural Record'ın ağustos sayısına kapak oldu



Amerikan Mimarlar Enstitüsü’nce (AIA) de resmen tanınan derginin editörlerinden William Hanley tarafından hazırlanan dosyada Sipopo Kongre Merkezi, Afrika Kıtası’nın yeni sembolü olarak sunuldu. Atlas Okyanusu kıyısında bir Orta Afrika ülkesi Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da Afrika Birliği toplantıları için yaptırılan Sipopo, geçen yıl haziran ayında tamamlanmıştı. 


Ormanlık bir alanda konumlanan dikdörtgen biçimli 2 katlı yapı, yarı geçirgen bir strüktür ile güneşin zararlı ışınlarından koruyan ve aynı zamanda iç mekânlarda gün ışığından en yüksek değerde fayda sağlayacak biçimde tasarlanan estetik bir kabuğa sahip. 


Cam duvar sistemiyle okyanus manzarasından en geniş açıda yararlanan binanın iç mekânlarına sirayet eden doğal doku, çevresiyle tam bir bütünlük kurmasını sağlıyor. 


Tüm özgün malzemesi Türkiye ’de üretilerek gönderilen yapı, Türk müteahhitleri Onur-Summa birlikteliği tarafından 4 ay gibi imkânsız sayılabilecek bir hızla tamamlanmıştı.

Radikal


Geri Dön