25 / 04 / 2024

Architectural Record

Architectural Record

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ekvator Ginesi'nde tasarladığı Sipopo Kongre Merkezi, 110 yıldır yayımlanan ABD'nin prestijli mimarlık dergisi Architectural Record'ın ağustos sayısına kapak oldu

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınında!

1915 Çanakkale Köprüsü, Amerikan haftalık dergisi Engineering News-Record'un (ENR) kapağında yer verildi.

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Türk müteahhitler dünya ikincisi oldu!

Dünyanın en büyük uluslararası müteahhitler listesi açıklandı. ABD’li Engineering News Record (ENR) verilerine göre Türkiye, geçtiğimiz yıllara oranla yine damga vuran ülkelerden biri oldu.

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2020 listesinde 23’üncü sıraya yükseldi.

New York’taki Türk Evi’nin yüzde 70’i tamam!

Temeli 2017 Eylül ayında atılan, New York’taki Türk Evi’nin yüzde 70’i tamamlandı. CCN Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çeçen, Türk Evi’nin Engineering News Record (ENR) tarafından ödüle değer görüldüğünü anlattı.

Rönesans Holding dünyanın en büyük 33’üncü müteahhitlik şirketi oldu!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2019 listesinde 33’üncü sıraya yerleşti.

Alessandra Ambrosio evinin kapılarını açtı!

Ünlü model Alessandra Ambrosio, evinin kapılarını Architectural Digest Dergisi'ne açtı. Ambrosio verdiği röportajda evinde Türk mobilyaları bulunduğundan da bahsetti.

Mimarlar, ekonomiye müteahhitlerin 10 katı değer katacak!

Global Architectural Development (GAD) Mimarlık kurucusu Gökhan Avcıoğlu, yaptığı açıklamada,"Türkiye'de mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak." dedi.

Mimar Leyla Doğrular'a 5 yıldızlı ödül!

Aykuthall Architectural Interiors'ın kurucusu Mimar Leyla Doğrular, European Property Awards'tan 5 yıldızlı ödül kazandı.

Tayyar Akkurt, tasarla ve yap modelini anlattı!

New York’ta, her yıl dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firmasını açıklayan Engineering News Record bu yılki etkinliği de gerçekleştirildi.

Architectural Record Haberi

Architectural Record

Amerikan Mimarlar Enstitüsü’nce (AIA) de resmen tanınan derginin editörlerinden William Hanley tarafından hazırlanan dosyada Sipopo Kongre Merkezi, Afrika Kıtası’nın yeni sembolü olarak sunuldu. Atlas Okyanusu kıyısında bir Orta Afrika ülkesi Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da Afrika Birliği toplantıları için yaptırılan Sipopo, geçen yıl haziran ayında tamamlanmıştı. 


Ormanlık bir alanda konumlanan dikdörtgen biçimli 2 katlı yapı, yarı geçirgen bir strüktür ile güneşin zararlı ışınlarından koruyan ve aynı zamanda iç mekânlarda gün ışığından en yüksek değerde fayda sağlayacak biçimde tasarlanan estetik bir kabuğa sahip. 


Cam duvar sistemiyle okyanus manzarasından en geniş açıda yararlanan binanın iç mekânlarına sirayet eden doğal doku, çevresiyle tam bir bütünlük kurmasını sağlıyor. 


Tüm özgün malzemesi Türkiye ’de üretilerek gönderilen yapı, Türk müteahhitleri Onur-Summa birlikteliği tarafından 4 ay gibi imkânsız sayılabilecek bir...