26 / 04 / 2024

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2020 listesinde 23’üncü sıraya yükseldi.



Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan Rönesans, yurt dışında hayata geçirdiği projelerle, bu yıl da kendi sektörünün küresel liginde hızlı yükselişini sürdürüyor. 

1917'den beri yayın hayatına devam eden uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) müteahhitlik firmalarının ülkeleri dışında bulunan faaliyetlerinden elde ettikleri yıllık gelirleri esas alıp yayınladığı "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde Rönesans İnşaat, bu yıl bir önceki yıla göre on basamak birden yükselip 23’üncü sıraya yerleşti. Rönesans İnşaat Avrupa’nın da en büyük 9’uncu müteahhitlik şirketi olurken, Türk şirketleri arasında bulunan liderliğine sahip oldu. Rönesans İnşaat, gelirlerinin yüzde 70’ini yurtdışındaki projelerden kazanırken, yurtdışında büyümeye ve ülkeye döviz girdisi sağlıyor.

28 ülkedeki faaliyetlerinden 5,4 milyar ciro elde etti

Türkiye’nin uluslararası arenada en hızlı büyüyen şirketler arasında yer alan Rönesans’ın 2019 yıl sonu konsolide cirosu 5,4 Milyar USD oldu. Dünyanın 28 farklı ülkesinde projeler üreten ‘en’lerin şirketi Rönesans, hayata geçirdiği projeler, ülkeye yurtdışından getirdiği döviz ve tüm dünyada sağladığı istihdam ile Türkiye’ye ve dünyaya değer katıyor.

Türk müteahhitleri 10 yıldır dünya 2'ncisi!


Geri Dön