20 / 04 / 2024

Sipopo Kongre Merkezi

Sipopo Kongre Merkezi

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ekvator Ginesi'nde tasarladığı Sipopo Kongre Merkezi, 110 yıldır yayımlanan ABD'nin prestijli mimarlık dergisi Architectural Record'ın ağustos sayısına kapak oldu

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Saraybosna'da inşa edilecek kongre merkezi için yatırımcılara çağrı!

Balkan ülkesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hayata geçirilmesi planlanan kongre merkezi için yatırımcılara çağrı yapıldı.

Aydın'daki Efes Kongre Merkezi çürümeye terk edildi!

Avrupa'nın 3., Türkiye ve Doğu Akdeniz'in en büyüğü olan Aydın'daki Efes Kongre Merkezi adeta çürümeye terk edildi. 

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Washington Kongre Merkezi hastane oluyor!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), başkent Washington DC'de yer alan Washington Kongre Merkezi'ni hastaneye çeviriyor.

Samsun Terme'ye otel ve kongre merkezi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terme'ye yeni müjdeler vererek, Belediye Hizmeti Binası, Kaymakamlık Kampüsü, Otel ve Kongre Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehri Belediyesi, kongre merkezi projesinin inşaatını tamamlıyor.

Kuzey Ankara Merkez Camii ve Kongre Merkezi açılıyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde sona yaklaşılıyor!

Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin yapımı sürüyor!

Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Projenin Doğu Marmara bölgesinin en önemli kültür merkezi olması planlanıyor.

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'ndeki çalışmalarını sürdürüyor.

Sipopo Kongre Merkezi Haberi

Sipopo Kongre Merkezi

Amerikan Mimarlar Enstitüsü’nce (AIA) de resmen tanınan derginin editörlerinden William Hanley tarafından hazırlanan dosyada Sipopo Kongre Merkezi, Afrika Kıtası’nın yeni sembolü olarak sunuldu. Atlas Okyanusu kıyısında bir Orta Afrika ülkesi Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da Afrika Birliği toplantıları için yaptırılan Sipopo, geçen yıl haziran ayında tamamlanmıştı. 


Ormanlık bir alanda konumlanan dikdörtgen biçimli 2 katlı yapı, yarı geçirgen bir strüktür ile güneşin zararlı ışınlarından koruyan ve aynı zamanda iç mekânlarda gün ışığından en yüksek değerde fayda sağlayacak biçimde tasarlanan estetik bir kabuğa sahip. 


Cam duvar sistemiyle okyanus manzarasından en geniş açıda yararlanan binanın iç mekânlarına sirayet eden doğal doku, çevresiyle tam bir bütünlük kurmasını sağlıyor. 


Tüm özgün malzemesi Türkiye ’de üretilerek gönderilen yapı, Türk müteahhitleri Onur-Summa birlikteliği tarafından 4 ay gibi imkânsız sayılabilecek bir...