28 / 03 / 2024

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgın hastalığından vatandaşın en az etkilenmesi için her alanda özverili bir çabada bulunan Sincan Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmek için de çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'luk bölümü tamamlandı. Kaba inşaatı biten kültür merkezi tamamlandığında Sincan, sanatın ve kültürün merkezi olacak.

“Ankara’nın En Büyük Merkezini Sincan’a Kazandırıyoruz”

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; projeyi çok önemsediklerinden bahseden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Yaklaşık 10 aydır devam ediyor proje, hızla yükseliyor. 2 yıldan biraz daha uzun bir zamanda bitirilmesini planlıyoruz. 25 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, içinde 2 bin 500 kişilik konferans salonu var. Konferans salonunda  Ankara  hatta uluslararası çapta her türlü konferansları, seminerleri, toplantıları yapabileceğiz. Alanında seçkin insanları Sincan’da ağırlama fırsatı bulacağız. Merkezimizde hanımlara, güngörmüşlerimize ve gençlerimize yönelik sosyal imkanlar, etüt merkezleri, çalışma alanları olacak. Bu anlamda Ankara'nın en büyük merkezini Sincan'a kazandırıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

16 bin 121 metrekarelik alan üzerinde kurulan Kültür ve Kongre Merkezi'nde sergi ve fuaye alanı, millet kıraathanesi, 3 adet okuma salonu, güngörmüşler ve hanımlar lokali, nikah ve toplantı salonu yer alacak.

Sincan’ı Anadolu’nun kompozisyonu olarak belirlenen ve hızla gelişen bir ilçe olduğundan bahseden Sincan Belediye Başkanı Ercan, “40 yılda 30 kat büyüyen bir ilçeden bahsediyoruz. Çok ciddi kaynaklara sahibiz. Son 10-15 yılda yapılan yatırımlarla sanayi üssü haline geldi. Bundan sonra Sincan’ın marka değerini yükselterek kültürel ve sosyal unsurlarıyla dikkat çeken bir şehir haline getirmek için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.


Geri Dön