29 / 03 / 2024

Taca İnşaat Libya karışınca rotayı Kuzey Iraka çevirdi!

Taca İnşaat Libya karışınca rotayı Kuzey Iraka çevirdi!

1974 yılından beri inşaat sektöründe hizmet veren Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, Libyada olaylar olmasaydı şu anda 1.2 milyar dolarlık projeye devam ediyor olacaktık dedi  



Çalışan sayılarının projelere göre 1.000-2.000 kişi arasında değiştiğini kaydeden Akkurt, Şu anda 1050 kişi çalışıyor. Libya işimiz durduğu için Kuzey Irakta konut ve alışveriş merkezi projesine teklif verdik. Çok büyük bir proje yakında belli olacak dedi.
Libyada olaylar çıkmadan 6 ay önce inşaatına başladıkları 1.2 milyar dolarlık projeyi öylece bıraktıklarını söyleyen Akkurt, Bingazide yürüyüşler ilk başladığında oradaydım ve olayların büyüyeceğini hissettim. 79 kişi olan tüm Türk personelime uçak bileti alıp Türkiyeye getirdim dedi.

Akkurt, uluslararası koalisyonun Libya bombardımanı başlamadan iki gün önce Libyaya gittiğini belirtti ve şunları söyledi:
Projelerle ilgili işlemleri çözmek için gittim. Sözleşmeyi feshetme kararı alındı ancak işlem yapılamıyor. Her şey durmuş durumda.

 Geçen yıl 350 milyon dolar ciro yaptı
2010 yılında 350 milyon dolar ciro elde ettikleri bilgisini veren  Akkurt, 2011 hedefimiz 200 milyon dolar dedi. Akkurt, İşlerimizin yüzde 30-40ı Türkiyede, yüzde 60-70ini yurtdışında devam ettirmeyi amaçlıyoruz diye konuştu. Taca İnşaat en son 13 ayda tamamladığı İstanbul Kongre Merkezi projesiyle gündeme gelmişti.
Miliyet/Nevin Donat


Geri Dön