29 / 03 / 2024

Tacettin Pekgüzel: Ev güvenliğinin ilk şartı gerçek çelik kapı!

Tacettin Pekgüzel: Ev güvenliğinin ilk şartı gerçek çelik kapı!

Sur Çelik Kapı Genel Müdürü Tacettin Pekgüzel, İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre ülkemizde bir yıl içinde 113 bin hırsızlığın evlere yönelik gerçekleştirildiğini belirtti.



Sur Çelik Kapı Genel Müdürü Tacettin Pekgüzel, İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre ülkemizde bir yıl içinde 113 bin hırsızlığın evlere yönelik gerçekleştirildiğini belirtirken, "Evden hırsızlık suçlarının yaklaşık yüzde 50’si İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de meydana geldi. Evlerde yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı takdirde bu oranlar artarak devam edecektir. Ev güvenliği için hayati önem taşıyan çelik kapıların ancak gerekli özellikleri taşıması durumunda hırsızlık olaylarını önleyebilir" dedi.


Çelik kapı alınırken çok iyi araştırma yapılması gerektiğini ifade eden Pekgüzel, "Her çelik kapının gerçek çelik kapı olmadığını, tercih edilen kapının, uluslararası standartlara uygun üretilmiş olmasına dikkat edilmeli"dedi.


Dünyada hırsızlığa karşı garanti veren ilk ve tek çelik kapı markası olduklarını söyleyen Pekgüzel, "Bir çelik kapıda kullanılan kilidin sağlam olması, kilidin oturacağı bölge de sağlamsa anlamlıdır. Çelik kapının temeli kilidin oturacağı bölgedir. Kilit için yeterince dayanıklı bir bölge sunamayan çelik kapılar, en sağlam kilit kullanılsa bile kolayca açılır. Ayrıca; hırsızlığa karşı anahtarın girdiği bölgenin erişilmezliği sağlanmalıdır. Çelik kapılarda bu bölgeyi koruyan bir rozet sistemi bulunur. Bu rozet sisteminin keski ile yerinden çıkarılmayacak sağlamlıkta olması gerekir. Her rozet sistemi bunu sağlayamaz, satın alacağınız firmadan bu rozet sistemi ile ilgili sizi tatmin edecek bilgi isteyin"dedi.



Çelik kapıların sessiz ve kolay kapanmasının yanında yalıtım özelliklerine önemine vurgu yapan Pekgüzel, "Isı, ses yalıtımı ve yangına dayanıklılık kriterlerinin diğer güvenlik kriterleri kadar önemlidir.Binada yaşanacak su baskını ve yangın gibi olumsuz durumlarda çelik kapıların yalıtım özellikleri ön plana çıkıyor. Bu olumsuz durumlarda kapıların hiç bir şekilde etkilenmeden evinizi su ve yangına karşı koruması gerekiyor"dedi.


Geri Dön