19 / 04 / 2024

Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık yatırımla 6 proje tamamlayacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık yatırımla 6 proje tamamlayacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar yaklaşık 860 milyon dolarlık yatırımla 5 İstanbul ve 1 de Hatay olmak üzere 6 projesini tamamlamayı planlıyor. Bu projeler içinde NidaKule Göztepe, Palladium Ofis projesi, TAO İstanbul Finans Merkezi projeleri de



Tahincioğlu Holdingin gayrimenkul yatırım ve geliştirme kolu olan Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık yatırım planlıyor. İnşaat sektöründe büyümesini sürdürecek olan Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbulda devam eden ofis binası, konut ve İstanbul Finans Merkezi projelerinin yanı sıra Hatayda da yeni bir AVM projesine başlıyor.

1956 yılında kurulan ve günümüzde tarım, gayrimenkul, enerji, üretim, hizmet ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren Tahincioğlu Holdingin gayrimenkul yatırım ve geliştirme kolu olan Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık değer yaratacak yatırımlar yapacak. Tahincioğlu Gayrimenkulün önümüzdeki üç sene içinde tamamlamayı hedeflediği projeler arasında, NidaKule Göztepe, Palladium Ofis projesi, TAO İstanbul Finans Merkezi projesi, Çengelköy ve Seyrantepedeki konut projesinin yanı sıra Hatayda gerçekleştireceği bir AVM projesi yer alıyor. 

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, özellikle ticari gayrimenkule odaklandıklarına dikkat çekerek, Tahincioğlu Holdingin yatırım alanları arasında gayrimenkul önemli bir paya sahip. Başta ofis projeleri olmak üzere rezidans, şehir otelleri ve AVM yatırımlarımızın bazılarını hayata geçirdik. 2014 yılına kadar 860 milyon dolar değerindeki yeni yatırımlarımızı tamamlamış olacağız. Palladium AVM başta olmak üzere, NidaKule Göztepe,  Palladium Ofis kompleksi ve İstanbul Finans Merkezi Ofis projelerimizle Anadolu Yakasındaki ticari gayrimenkul alanında sahip olduğumuz konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Avrupa yakasında da henüz görüşme aşamasında olduğumuz ve teklif verdiğimiz ofis projeleri mevcut. Bunlar da sonuçlanırsa yatırım portföyümüz daha da büyüyecektir. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda konut projelerinde de daha aktif rol almayı düşünüyoruz.  Bu projelerin ilk örneği, Çengelköyde başlayacağımız konut projesi olacak ve akabinde hemen Seyrantepedeki konut projemiz devreye girecek dedi. 

Özcan Tahincioğlu: Yerli ve yabancı yatırımcı için cazibe merkeziyiz
Ataşehir, Kozyatağı, Göztepe gibi Anadolu yakasının iş merkezi olarak gelişen bölgelerini tercih ettiklerini belirten Özcan Tahincioğlu, Hem ofis projelerimiz hem de AVM projelerimiz, bulundukları konum açısından yerli ve yabancı yatırımcılar için bir çekim merkezi oluşturuyor. Konumu ve sahip oldukları teknolojiyle ayrıcalıklı bir tasarımla inşa ettiğimiz projelerimiz, tasarruf, verimlilik, fonksiyonellik ve estetik gibi değerleri bünyesinde barındıran bir anlayışın ürünüdür dedi.

Anadolu Yakasının yeni iş merkezi
İstanbul Anadolu Yakasında artan iş potansiyeline bağlı olarak Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından inşa edilen NidaKule Göztepe, lokasyonuyla dikkat çekiyor.  Anadolu Yakasının en merkezi noktalarından olan Göztepe E-5 kavşağında yükselen ve 35 kattan oluşan NidaKule Göztepe, toplam 47 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Modern bir ofis için gereken tüm özelliklere sahip olan NidaKule Göztepe, A sınıfı, lüks segmentte bir ofis binası olarak inşa ediliyor.

Toplantı odalarından fitness centera kadar ofislerin ve çalışanlarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen proje, Altın LEED sertifikalı, yeşil bina özelliğine sahip olmanın yanısıra, Feng Shui felesefesi doğrultusunda tasarlanan yapısıyla, bina çalışanları için huzurlu, keyifli ve verimli bir çalışma alanı sunuyor. 

Projenin yaratmış olduğu etkiden memnun olduklarını belirten Tahincioğlu, genelde geliştirdikleri ofis projelerinin belli bir bölümünü satışa sunduklarını, kalan bölümü portföylerinde tuttuklarını belirtti. Nidakule Göztepe projesinde, bir lansman dahi yapmadan, satışa sunulan tüm katlarının satışının beklenildiğinden çok daha çabuk tamamlandığını ifade eden Tahincioğlu, gelen talepleri yeni projelerine yönlendirdiklerini belirtti.

Ofis projelerine olan talep yoğunluğunu, düşük faiz ortamında yatırımcıların birikimlerini hem gayrimenkul değer artışı, hem de kira getirisinden dolayı bu projelere kaydırmalarına bağlayan Tahincioğlu, artık konutların yatırımcılardan ziyade nihai kullanıcılar tarafından alındığını kaydetti.

Şehir merkezinde modern alışveriş hayatı
Tahincioğlu Gayrimenkulün İstanbulda inşa ettiği Palladium AVMden sonra ikinci AVM projesini Hatayda hayata geçiyor.
Hatayın Antakya ilçesinde bulunan, şehir merkezindeki ilk ve tek büyük AVM projesi,  yaklaşık 40 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak.  Tahincioğlu Gayrimenkul grup şirketlerinden Dost İnşaat tarafından gerçekleştirilen AVMnin proje değeriyse yaklaşık 150 milyon dolar. Şehrin doğal yapısına saygı gösterilerek planlanan mimarisi ile Antakya ilçesine ayrı bir canlılık getirmesi ve planlanan AVM, şehir sakinlerinin keyifli zaman geçirebileceği bir yaşam merkezi olarak tasarlandı.


Geri Dön