19 / 04 / 2024

Tahsin Yılmaz: Evlerin akıllanacağı bir gelecek bizleri bekliyor!

Tahsin Yılmaz: Evlerin akıllanacağı bir gelecek bizleri bekliyor!

Türk Telekom CEO 'su Tahsin Yılmaz: Türk Telekom olarak, değişen pazar dinamikleri ve tüketici ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan "akıllı ev" konseptinin tamamını sahiplenme hedefiyle hareket ediyoruz.




Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak ülkemizin bilgi toplumu olma hedefine "dijital yaşam dönüşümü" vizyonumuz ile tam destek veriyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız yatırımlarla, Türkiye'nin dijital altyapısını günün en ileri teknolojilerine uygun hale getirdik. Akabinde de çalışmalarımızı, bu güçlü altyapı üzerinden hayatın her alanında yaşamı dönüştürecek dijital çözümler üretmek için sürdürdük. 

2013 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla, Türkiye'ye 1 74 bin kilometre fiber ağ döşedik. Yaklaşık 2.3 milyon haneyi fiber kapsamına aldık. Fiber abone tabanımız 446 bine ulaştı. 


EVLERE UZAKTAN ERİŞİLEBİLECEK 

Dijital yaşam dönüşümüyle ortaya çıkan "akıllı yaşam" kavramı, tüm hayatı yeniden şekillendiriyor. Yaşadığımız evlerden başlayıp kamusal alana kadar uzanan bu değişime, Türk Telekom olarak biz öncülük ediyoruz. 

Akıllı yaşam, kuşkusuz birçok alt bileşenden oluşuyor. 

Şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan, sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirler; enerjiyi Tahsin i YllüStf ' TÜRK TELEKOM CEO'SU doğru kullanan, uzaktan erişilebilen, yaşam konforunu artıran akıllı evler; trafik akışının sağlıklı şekilde işlemesini sağlayacak akıllı ulaşım sistemleri; uçtan uca ICT çözümleriyle dijital dönüşümün ivmesinden faydalanarak büyüyen akıllı ofisler, bizi nasıl bir geleceğin beklediğini ortaya koyuyor. 

"Akıllı yaşam" kamusal alana da pek çok fayda getiriyor. 

Dijital çözümler; kamusal alanda dokümanların azalmasını, verimliliğin ve şeffaflığın artmasını, hataların azalmasını sağlıyor. Bireyler ise bu sayede hem zaman hem de maliyetten tasarruf ediyor. 


OTOMASYON İLE KONFOR ARTACAK 

Türk Telekom olarak, değişen pazar dinamikleri ve tüketici ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan "akıllı ev" konseptinin tamamını sahiplenme hedefiyle hareket ediyoruz. 

Müşterilerimizin evdeki ihtiyaçlarına odaklandık; genişbant bağlantı hizmetimiz ve ürünlerimizle hayatlarına değer katmak için çalıştık. 


IPTV, internet ve telefon hizmetini de kapsayacak şekilde güvenlik, konfor, sağlık çözümleri ve eğlence modüllerinden oluşan bir akıllı ev konsepti tasarladık. Türk Telekom'un akıllı evlerinde akıllı otomasyon sistemiyle çok daha konforlu bir yaşam sürmek mümkün oluyor. Akıllı ev sakinleri, akıllı enerji sistemiyle verimliliği artırarak gereksiz tüketimi önleyebiliyor, akıllı güvenlik sistemi sayesinde evlerini risklerden koruyabiliyor. Akıllı eğlence sistemi ile kullanıcı, güçlü fiber altyapı üzerinden hayata değer katmanın keyfini doyasıya yaşıyor. Akıllı sağlık sistemi ise tüm ailenin sağlığını kontrol altında tutmayı mümkün kılıyor. 


Teknolojinin yaşamlarımızı bu kadar kökten değiştireceği bir gelecek için daha fazla değer sunmak isteyen bir şirket olarak önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek, teknoloji satın alan ve tüketen toplumdan üreten ve teknolojiyi ihraç eden bir ülkeye dönüşmek için yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. 


HaberTürk/Tahsin Yılmaz


Geri Dön