16 / 04 / 2024

Taksim Cami'nin inşaatında son durum!

Taksim Cami'nin inşaatında son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, inşası devam eden Taksim Camisi'nde inceleme yaptı. Demircan, caminin yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi...



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, inşası devam eden Taksim Camisi'nde inceleme yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Demircan, caminin yapımının 2 yıldır sürdüğünü ve büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. 

Taksim Cami nin inşaatında son durum!

Zahmetli ama güzel bir cami projesi hazırlandığına dikkati çeken Demircan, şunları kaydetti: 

"Bugün geldiğimiz noktada bodrum katları, otoparkları, İslami sanat merkezi ve caminin kendi silueti dış cephesiyle birlikte yüzde 90'ı bitmiş durumda. Sadece içerideki süslemeleri ve ince işçiliğine sıra geldi. Son 3 aylık süreçte biraz ara dönem oluştu ama şimdi yeniden hızlanıp finale gelmenin gayreti içerisinde olacak yüklenici firmamız.Bu kozmopolit kültür içerisinde Taksim Camimizin gerek AKM, gerek Beyoğlu'nun bu yapısı içerisinde özgünlüğü ve uyumuyla büyük bir eksikliği kapattığını söyleyebiliriz. İnşallah en kısa zamanda içinde namaz kılacağımız günleri bekliyoruz."

Taksim Cami nin inşaatında son durum!

- "Bu eserlerde en çok aranan şey taş ve derz işçiliği"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy da 2017 yılı şubat ayında temeli atılan caminin önemli bir merkez olduğuna vurgu yaptı.

Caminin yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını belirten Ersoy, teknik olarak hızlı gitse de salgın sebebiyle inşaat çalışmalarının yavaşladığını söyledi.

Ersoy, restorasyon ve cami inşaatlarında kaliteli teknik eleman ve usta bulmanın zorluğunu da ifade ederek, "Mimarıyla mühendisiyle bir bütün... Aynı şekilde İstanbul'daki diğer tarihi camilerde de yaşıyoruz. Beyazıt Camisi'ni yeni bitirdik, 23 Nisan'da ibadete açacaktık, bugün ibadete açılmış oldu. Ayrıca Mahmutpaşa'yı, Sultanahmet Camisi'ni, Rüstempaşa'yı yapıyoruz. Bu eserlerde en çok aranan şey taş ve derz işçiliği" dedi.

Ahmet Hakan: Taksim'de bir tarafta cami olsun, bir tarafta kilise!


Geri Dön