29 / 03 / 2024

Taksim Tarlabaşı360 projesinde 503 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

Taksim Tarlabaşı360 projesinde 503 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

Beyoğlu Belediyesi’nin önderliğinde Çalık Gayrimenkul tarafından hazırlanan ve yine Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat tarafından hayata geçirilen Tarlabaşı360 projesinde yer alan ofis ve rezidanslar satışa sunuldu.



Birçok yönüyle geliştirilen diğer konut ve ofis projelerin farklı olan Tarlabaşı360, Türkiye’de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk kentsel yenileme projesi olma özelliği taşıyor.  Tarlabaşı’nı İstanbul’un bir çöküntü alanı olmaktan kurtaracak proje 500 milyon dolara mal olacak.




Beyoğlu’ndan sonra Fatih’te de kente değer katacak bir proje üzerinde çalışan Çalık Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Yayın Yönetmenimiz Mehmet Canıtatlı’nın sorularını cevaplandırdı.





360 projesi Beyoğlu’nun ekonomik ve sosyal dinamiklerine nasıl bir katkı sağlayacak?

F. Yetgin: Bir zamanların ticaret, sanat, eğlence ve yaşam merkeziyken zamanla kendine özgü mimarisinden uzaklaşan ve ihtişamını kaybeden Tarlabaşı şimdi yeniden o eski parlak günlerine dönüyor. Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesinin hak sahipleri, bölge sakinleri, çevre bölgelerde yaşayanlar ve hatta çevre bölgelerdeki mülk sahiplerine ve tüm İstanbul’a değer kattı. Bölge, tarihi ve kültürel değerleri sayesinde İstanbul’da hepimizin gurur duyacağı yepyeni bir cazibe merkezi olacak, turizm açısından dolayısıyla da ekonomik açıdan İstanbul’a değer katacak. Turizm ve nitelikli hizmet sektörüne yapılacak yatırımlar, proje alanı ve çevresi için ekonomik bir canlanma sağlayacak. Tarlabaşı’nda, geçmişte yaşanan kültürel zenginliği, kardeşliği ve modern anlayışı yeniden hakim kılacağız..




Projenin yatırım değeri nedir?

F. Yetgin: Tarlabaşı360 projesinin yatırım değeri 500 milyon dolardır. Projede rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere yaklaşık 900 ünite bulunuyor. Toplam 20 bin metrekare alan üzerinde 150 bin metrekare inşaat alanından oluşan Tarlabaşı360 projesi bulvara 220 metrelik cephesi, Taksim meydanına 350 metre ve İstiklal caddesine 180 metre mesafede olmasıyla dikkat çekiyor. Projede ofis bölümlerinin teslimlerine 2015 Ekim’de rezidans bölümlerinin ise 2016 yıl sonunda başlanacak.




Projeden rezidans ve ofis satın almanın ana gerekçesi ne olmalı?

F. Yetgin: Öncelikle Tarlabaşı360’ın sıradan bir ofis ve rezidans projesi olarak ele alınmaması ilk tavsiyem. Çok özel bir proje. Taksim meydanına sadece 350 metre uzaklıkta, İstiklal Caddesi paralelinde ve İstanbul’un tam merkezinde yer almasının yanında bünyesinde tarih, kültür ve sofistike bir mimari bulunduruyor. Yaptığınız iş kadar ofisinizin bulunduğu muhit de iş ilişkilerinizin geliştirilmesinde belirleyici unsurlardan biri. Mekânsal ihtiyaçların iyi belirlenmesi de önemli. Kuşaklar boyu miras bırakılacak, yatırım değeri hiçbir zaman düşmeyecek bir proje. Asıl tavsiyem, kurumsal veya bireysel yatırımcıların bu özel projede yer alabilmesi için biraz çabuk davranılması yönünde olacak.





İnşaatta yeni trend yatay konsept olarak belirlendi. Bu yönde bir çalışmanız var mı?

F. Yetgin: Anadolu Yakası’nda inşa ettiğimiz ve teslimlerine başlanan Şehrizar Konakları’da yatay konseptli bir projedir. Benzer ölçekli projelerle ilgili araştırmalarımız devam ediyor.





Emlak Konut GYO’nun yeni ihalelerine girme niyetiniz var mı?

F. Yetgin: Proje portföyümüzü geliştiriyoruz. Ataşehir’de inşaa ettiğimiz Metropol İstanbul ve Altunizade’de yer alan teslim sürecinde olan Şehrizar Konakları projemiz Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle geliştirdiğimiz projeler. Önümüzdeki dönemde de planlamalarımız çerçevesinde oluşabilecek ihalelere girmeyi düşünüyoruz.




İstanbul’un tarihi Yarımadası’na olan hayranlığınızı biliyoruz. Bu bölgede yenilenme çalışmalarına katkıda bulunma düşünceniz var mı?

F. Yetgin: Çalık Gayrimenkul, kentsel yenilemede uzman olan ve Türkiye’de Tarlabaşı360 ile birlikte ilk kentsel yenileme projesini gerçekleştiren gayrimenkul şirketidir. Kentsel yenileme uzmanlığı, Çalık Gayrimenkul’u rakiplerinden ayıran en önemli farklardan biridir. Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı360 projesinde elde ettiği çok değerli kentsel yenileme deneyimini başka projelerde de değerlendirmeye devam edecek.





Dönüşüm hedefli odaklandığınız semtler hangileri ve Tarlabaşı’ndan sonra öncelikli olarak hangisinde çalışma başlatacaksınız?

F. Yetgin: Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı360 projesinde elde ettiği kentsel yenileme deneyimini Türkiye’de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ikinci yenileme projesi olan Fener-Balat-Ayvansaray Yenileme Projesi’nde değerlendiriyor. Fatih Belediyesi önderliğinde geliştirilen Fener-Balat-Ayvansaray Yenileme Projesi ile Tarlabaşı360 Projesi’nde olduğu gibi, fiziki yapıların yenilenmesi ve çevresel şartların iyileştirilmesi, kültürel ve tarihi mirası koruyarak gelecek kuşaklara aktarılması, bölgesinin karakteristik dokusu bozulmadan nitelikli bir yaşam merkezi olarak canlandırılmasını hedefliyoruz.




48 AY SIFIR VADE FIRSATI

Taksim Meydanına çıkan bulvara 220 metrelik cephesi olan projede 97 rezidans ve 96 ofis yer alıyor. Satışa çıkan 97 adet rezidans ünitesinin büyüklükleri 47 ile 355 metrekare arasında değişiyor. 1+0, 1+1, 1+1 loft Dubleks, 2+1, 2+1 loft Dubleks, 4+1 dubleks ve 4+1 penthouse dubleks tipinde dairelerin yer aldığı rezidansların fiyatları lansman dönemine özel 289 bin dolardan başlıyor. Ofis üniteleri ise 63 ile 588 metrekare arasında değişiyor ve ünitelerin fiyatları 503 bin dolardan başlıyor. Lansman dönemine özel olarak yüzde 5 indirim ve peşin alımlarda ek olarak yüzde 5 indirim uygulanan projede rezidansların metrekaresi 5 bin 500 dolardan, ofislerin metrekaresi ise 6 bin dolardan başlıyor. Tarlabaşı360’ta rezidans ve ofisler için 48 aya kadar 0 faizli ödeme seçenekleri sunuluyor.



Yeni Akit


Geri Dön