26 / 04 / 2024

Takvim gazetesi TOKİ'ye çağrıda bulundu: Emekliler için ev yapın!

Takvim gazetesi TOKİ'ye çağrıda bulundu: Emekliler için ev yapın!

Emeklilerin sesi olan TAKVİM, TOKİ'ye bir çağrıda bulunuyor. Dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ, sadece emeklilere yönelik uygun taksitlerle konut üretsin. Evi olmayan emekliler, kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olsun




Sayfalarını emeklilere açan TAKVİM, onların sesi olmayı sürdürüyor. Emeklilerden gelen en yoğun isteklerin başında ise bir yuva sahibi olma arzusu geliyor. Aldıkları maaşlarla ev sahibi olmalarının mümkün olmadığını belirten emekliler, kirada oturduklarını ve maaşlarını büyük kısmının buraya gittiğini belirtiyor. Ev sahibi olmak isteyen emekliler bunun için kendilerinin desteklenmesini istiyor. 


PEŞİNAT OLMASIN 

TAKVİM emeklilerin bu arzusundan yola çıkarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) bir çağrıda bulunuyor: Gelin sadece emeklilere yönelik projelerle, bu vatandaşlarımızın konut sahibi olmasını sağlayalım. Evi olmayan emeklilerin başvuracağı bu projede taksitler daha düşük ve vadeler uzun tutulabilir. Ayrıca peşinat da ortadan kaldırılabilir. 


PROJE ÜRETİLEBİLİR 

Düşük gelirliler için birçok proje üreten TOKİ, emekliler için yapacağı bu projelerde taksit miktarlarını kira rayiçleri ile bir tutabilir. Böylece emekliler kiradan kurtulup, bu paraları kendi evleri için öderler. Türkiye'deki 10 milyona yakın emeklinin büyük kısmının konutu yok. Bu emekliler için bir fırsat sunulabilir. Bunun yanında, yapılan projelerde emekliler için belli kontenjanlar ayrılabilir ve böylece onların öncelikli olarak yararlanmaları sağlanabilir. Yine bu projelerin içinde bir ya da iki blok sadece emeklilerin alımına açılabilir. Yine başka bir seçenek de ise emeklilerin dar gelirliler için yapılan evleri kurasız almaları ve daha uygun şartlarda ödeme yapmaları sağlanabilir. 


Takvim


Geri Dön