24 / 04 / 2024

Talas'ın eski şantiyesi park oluyor!

Talas'ın eski şantiyesi park oluyor!

Velioğlu Caddesi üzerinde 6 bin 810 metrekare alanı kapsayan çalışmalarla ilgili bilgi veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Fen İşleri eski şantiyesi olan alanın, yerleşim yeri içinde kalarak görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi...




Kayseri Talas Belediyesi'nin, Mevlana Mahallesi'ndeki Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı eski şantiye alanı parka dönüştürülüyor. 


Velioğlu Caddesi üzerinde 6 bin 810 metrekare alanı kapsayan çalışmalarla ilgili bilgi veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Fen İşleri eski şantiyesi olan alanın, yerleşim yeri içinde kalarak görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, hızla gelişen ve büyüyen Talas'ta estetik açıdan yeşil alan ihtiyacı olan yerlerde çalışmalar yaptıklarını belirtti. 


Yıldırım, 6 bin 810 metrekarelik alan içerisinde yaklaşık 4 bin metrekaresini parka dönüştüreceklerini ifade ederek, "İçerisinde oyun parkı, mini futbol sahası, dinlenme alanları, kamelyalar, banklar, süs havuzları ve oto park yer alacak. Yeşil dokusuyla güçlendireceğimiz alanda yapacağımız yaşam alanımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Amacımız modern, Talas'ta görüntü kirliliği oluşturan her alanda çalışarak ilçemize yakışır hale dönüştürmek." dedi. 


Mevlana Mahallesi'nin nüfus yoğunluğu ve yüksek katlı binalarla dikkat çektiğini hatırlatan Başkan Yıldırım, "Vatandaşlarımızın daha fazla yeşil alan ve parklardan yararlanması için sürekli çalışıyoruz. Bu nedenle kişi başına düşen yeşil alan miktarı Avrupa standartlarına ulaşarak 6,5 oldu. Bir yandan geleceğimiz olan yavrularımız için yeşil alan, park, bahçe ve oyun alanları yapıp onları yaşatırken, diğer taraftan oralara isimlerini verdiğimiz kişilerin de aziz hatıralarını yaşatıyoruz." ifadelerini kullandı. 


Objektif Haber


Geri Dön