24 / 04 / 2024

Taner Yıldız'dan doğalgaz indirimi açıklaması!

Taner Yıldız'dan doğalgaz indirimi açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine ilişkin, "Sayın Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir" dedi...



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine ilişkin, "Sayın Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir. Bizim karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde" dedi


Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması konusunda, "Erken ama çok erken görüyorum. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor"


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporu'nun onaylanması konusunda, "Nükleerde önemli bir aşamaya geliyoruz. Oraya bir liman yapılacak, 1 ay içinde ihaleye çıkılacak. Mart ayında liderlerin de katılımıyla orada bir temel atmayı düşünüyoruz" dedi.


- "İndirim talebimiz daha yüksek bir rakam, vatandaşa yansıması çok erken"


- "Şu an Rusya ile iyi niyet belirten bir evrak imzalandı, kurumlarımız üzerinde çalışacak.



-Doğalgazı en ucuz satan ülkeyiz. Zararı paylaşıyoruz.


- Enerji projelerine geliştireceğiz ama çevreyi koruyarak.


-Yapılan anlaşmalar Ceyhan'dan sonra dünyaya açılan bir pazar olmasını hedeflemektedir.


--Biz hangi indirim oranını alacağız? Bunu Rusya ile müzakere sürecinden sonra netleştireceğiz. Şu an paylaşılan zarar.


- Putin'in ziyareti olmasaydı ÇED süreci bekletilecek miydi? ÇED, Çevre Bakanlığı'nın hassasiyetle yürüttüğü bir konudur.


Sabah


Geri Dön