16 / 04 / 2024

Tantavi Tüneli'ne ses bariyeri talebi!

Tantavi Tüneli'ne ses bariyeri talebi!

Şile Otoyolu üzerinde bulunan Tantavi Tüneli çevresindeki evlerde oturan vatandaşlar gürültüye karşı ses bariyeri kurulmasını istiyor.



Üsküdar'da Şile Otoyolu üzerindeki Tantavi Tüneli çevresindeki konutlarda oturan vatandaşlar uğultu şeklinde yükselen gürültüye karşı çözüm istiyor. Mahalle sakinleri, gürültüye karşı ses bariyeri kurulmasını istiyor.

Anadolu Ajanası'nda yer alan habere göre, Tantavi Tüneli'nden özellikle gece süratli araçların, geçiş sırasında oluşturduğu ses nedeniyle uyuyamadıklarını belirten mahalle sakinleri sıkıntının giderilmesi için çözüm beklediklerini açıkladı.

Ses nedeniyle evde sağlıklı şekilde sözlü iletişim kuramadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Kenan Akyıldız, "Senelerden beri bu sorunla uğraşıyoruz. Yaşam standardımız normal bir seviyeye gelmiyor. Sürekli bağırarak konuşmak zorunda kalıyoruz. Korna ve araç sesleri bizi rahatsız ediyor. Camlar açık olduğu zaman evde ailemiz ile konuşamıyoruz." dedi.

10 yıldır Tantavi Mahallesi'nde yaşayan Cihan Savutoğlu, "Şile Otoyolu'nun üzerinde oturuyoruz. Tünelin gürültüsünden evimizde sağlıklı bir şekilde oturamıyoruz. Yaşlı, engelli bir hastam var. Evimde gürültüden pencereyi açamıyorum. Birçok yetkili kuruma konuyla ilgili rahatsızlığımızı belirtmemize rağmen bir gelişme söz konusu olmadı." açıklamasında bulundu.

Mahallelinin bu konudan şikayetçi olduğunu söyleyen Savutoğlu, "Özellikle yaz aylarında penceremi gürültüden açamıyorum. Ailemle konuşamıyorum. Apartmana çok daha fazla ses geliyor. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. 80 yaşında engelli bir babam var. Kulakları zor işitmesine rağmen sesten rahatsız oluyor. Sesten dolayı parkta bile oturamıyoruz." diye konuştu.


Geri Dön