19 / 04 / 2024

Tapu harcı döner sermaye 2015!

Tapu harcı döner sermaye 2015!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde taraflar, belli miktarlardaki masrafları ödemek ile mükellef oluyor. Bu masraflar arasında yer alan tapu harcı döner sermaye 2015 ne kadar?



Tapu harcı döner sermaye 2015!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde taraflar, belli miktarlardaki masrafları ödemek ile mükellef oluyor. Bu masraflar arasında gayrimenkul satış bedeli, tapu harcı, tapu döner sermaye bedeli gibi kalemler yer alıyor.


Tapu harcı, taşınmaz malın değeri üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Hem alıcı hem de satıcı bu masrafları ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, tapu harcı döner sermaye 2015 ne kadar? Harçlar nereye ödenir?


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor.


Ayrıca; Tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiş olup; Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. 


Ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.


Tapu harcı döner sermaye 2015..

İşletmeden işletmeye değişmek ile birlikte, 2014 yılında Döner Sermaye Hizmet Bedeli 75,00 TL olarak tahsil edilmişti.?


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.



Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön