29 / 03 / 2024

Tapu satış döner sermaye harcı 2021!

Tapu satış döner sermaye harcı 2021!

Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte tapu satış döner sermaye harcı 2021...



Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de bulunuyor. Döner sermaye için ödenecek bedel her yıl yeniden açıklanıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı rakamı belli oldu. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021 ne kadar oldu?

Tapu satış döner sermaye harcı 2021

2020 yılında taşınmaz alım ve satımlarında uygulanacak olan tapu harcı tutarı 288 liradan 353 liraya yükseltilmişti. Tapu harcı döner sermaye ücretine gelen yüzde 9.11 oranındaki zam ile 385 liraya yükseltildi. 

Döner sermaye hizmet bedeli hesabı, yöresel katsayı ile hizmet bedelinin çarpılması ile yapılıyor.

Tek işlemde bir adet bağımsız bölüm satışı yapılıyorsa bir adet döner sermaye hizmet bedeli alınıyor. Eğer tek işlemde birden fazla bağımsız bölüm satışı yapılıyorsa bağımsız bölüm sayısı adedince döner sermaye hizmet bedeli alınıyor.

2021 tapu harcı ne kadar?

''2021 tapu harcı ne kadar?'' sorusunun cevabı belli oldu. Hem alıcının hem de satıcının sorumluluğu olan tapu harcı, her iki taraf tarafından da ödeniyor. Tapu harcı bedeli, aksi taraflarca kararlaştırılmadıkça alıcı ve satıcıdan eşit olarak yani her birinden satış bedelinin yüzde 2'si oranında alınıyor.

2021 tapu harcını kim ödüyor?

Gayrimenkulü alanda, satanda eşit olarak tapu harcı ödemek zorunda. 

Tapu satış döner sermaye harcı 2020!


Geri Dön