25 / 04 / 2024

Tapu harcı düzenlemesi sektörü umutlandırdı!

Tapu harcı düzenlemesi sektörü umutlandırdı!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, ''Tapu harçlarında yapılması düşünülen gerçek değer üzerinden harç alınması ve ekspertiz yaptırılması mecburiyeti ise üzmüştü. Bugün aldığımız bu haber gerçekten müjdeli ve sevindirici bir haberdir'' dedi.



Gayrimenkul alıp satarken beyan edilen değer yerine devletin ve özel şirketlerin belirleyeceği ‘gerçek’ değer üzerinden tapu harcı ödenmesini ortaya çıkaran düzenlemeler iptal edildi.

Gerçek Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre; AK Parti'li milletvekilleri tarafından hazırlanan ve içerisinde konaklama vergilerinin de bulunduğu yasa teklifinde yer alan tapu harcı maddesi iktidar ve muhalefet milletvekillerinin verdiği önergelerle TBMM Genel Kurulu’nda metinden çıkarıldı.

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, gelişmenin kendilerini memnun ettiklerini söyledi. Özsoy, “Konutlarda uygulanan banka  faizlerinin düşmeye başlaması emlak ve inşat sektörü ile konut alacak ve satacakları sevindirmeye başlamıştı. Tapu harçlarında yapılması düşünülen gerçek değer üzerinden harç alınması ve ekspertiz yaptırılması mecburiyeti ise üzmüştü. Bugün aldığımız bu haber gerçekten  müjdeli ve sevindirici bir haberdir. İşlerimizi sekteye uğratacağını düşündüğümüz tapu harcında yeni düzenlemenin iptal edilmesi sektör acısından gayet güzel ve yerinde oldu” açıklamasında bulundu.

Tapu harcı düzenlemesi iptal edildi!


Geri Dön