25 / 04 / 2024

Tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

Tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

2014 yılı harç tablosu gereğince alıcının ve satıcının gerçekleşen tapu bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemeleri gerekiyor. Ancak 2015 yılı harç tablosu henüz belirlenmedi. Peki, tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?



Tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesine yapılıyor. 2014 yılı harç tablosu gereğince alıcının ve satıcının gerçekleşen tapu bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemeleri gerekiyor. Ancak 2015 yılı harç tablosu henüz belirlenmedi.


07/10/1997 tarihli ve 1997/5 sayılı Harçlar Kanunu İç Genelgesi gereğince; katma değer vergisine tabi gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı matrahına katma değer vergisi dahil edilmiyor.


Tapu harcı, müdürlük tarafından belirlenen bankaya yatırılıyor. Tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?


Mevcut durumda, tapu harcı kredi kartı ile ödenmiyor. Ancak, Genel Müdürlük maliye hesabına aktarılmak üzere kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılabilmesi için elektronik ortamda tapu harçlarının kredi kartı kullanılarak tahsil edilebilmesi için çalışmalar tamamlandı.


2015 yılı itibarıyla sanal post sistemi kullanılarak kredi kartıyla tapu harç ve döner sermaye ücretleri ödenebilecek, banka ve ATM'lerde sıra beklemenin önüne geçilerek zaman kaybı azaltılacak.


Tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön