18 / 04 / 2024

Tapu kadastro bölümü!

Tapu kadastro bölümü!

Tapu kadastro bölümü nedir, tapu kadastro ne iş yapar? gibi sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor. Bu bölümün amacı, işlevleri ve çalışma alanları gibi bilgileri haberimizin içinde bulabilirsiniz..



Üniversitelerde sayısal bölümde yer alan tapu kadastro bölümü mezunlarını  tapu ve sicilleri tutmak, kadastro çalışmaları yapmak, bu çalışmalar kapsamında gerekli harita ölçüm ve harita yapım işini bilmek ve uygulamak gibi çeşitli görevlerde bulunabilirler.


Tapu kadastro bölümünde okumak isteyen kişilerde arazide çalışma yapmayı engelleyecek bir bedensel ya da zihinsel engelin bulunmaması gerekir. Bu bölümün eğitim süresi 2 yıl olup bölüm sonunda kişiye "tapu kadastro teknikeri" unvanı verilmektedir.



Tapu Kadastro bölümü dersleri



Tapu kadastro bölümü dahilinde öğretimin ilk senesinde genel matematik, teknik bilimler (ölçme bilgisi), teknik resim, anayasa ve idare hukuku, medeni hukuk ve borçlar hukuku gibi temel dersler verilir. İkinci yılda ise medeni hukuk, tapu sicil hukuku, imar ve kamulaştırma mevzuatı gibi hukuk dersleri ile fotogrametri, kartografya, bilgisayar programlama, tapu kadastroda bilgisayar kullanımı gibi teknik dersler okutulur.Teorik derslerin yanında uygulama dersleri de verilmektedir.



Tapu Kadastro çalışma alanları


Tapu kadastro bölümü mezunlarının çalışabileceği alanlar ise şöyle; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Karayolları, DSİ, TEK, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, İller Bankası, belediyeler gibi kamu kuruluşları ile harita, parselasyon, imar planı, yol, baraj gibi çalışmalar yapan şirketlerin bünyesi dahil olmak üzere bir çok iş alanında görev alabilirler.


Tapu ve Kadastro nedir?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön