27 / 04 / 2024

Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası!

Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası!

Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Bu davanın taşınmazın bulunduğu yer mahkemesine açılması gerekiyor. Tapu kaydının düzeltilmesi istemi için dilekçe örneğine haberimizden ulaşabilirsiniz...




Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası!


Tapu kaydının düzeltilmesi için bir dilekçe yazmak gerekiyor. Dilekçe örneğine aşağıda yer vereceğiz. Sadece tapu kaydında isim düzeltilmesi davası değil baba ismi, yüzölçümü gibi konulardaki yanlışlıkların düzeltilmesi için de tapu düzeltim davası açılabiliyor.


Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası ile ilgili yetkili mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesidir ve davanın taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde açılması gereklidir.


Dava dilekçesine elde edilebilen tüm deliller eklenmelidir. Bu uygulama davanın kısa sürede sonuçlanması için önem teşkil ediyor. Bu tür davalarda tanık dinlemesi yapılıyor. Tanıkların davayı açan kişiyi iyi tanıması ve yanlışlığı bilen kişilerden olması faydalı bir yaklaşımdır.


Tapu kaydında isim düzeltilmesi dava dilekçesi!


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE


                                                                                              …………….


 


DAVACI        : ad soyad adres tc kimlik no


DAVALI        : …… ………… TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


 


DAVA            : TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ


 


AÇIKLAMA  :  İzmir  ili ……….. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. Parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim ……………..olarak yazılmıştır.


 


DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı ve diğer resmi kayıt ve sair belgeler.


 


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimin …… olarak değiştirilmesini  saygılarımla arz ederim.  …./…./2012



Tapuda isim değişikliği!


Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön