19 / 04 / 2024

Tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi!

Tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi!

Tapunun olduğundan az beyan edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Cezadan kurtulmanın yolu ise Maliye farketmeden tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi vererek eksik kalan kısım için tapu harcını ödemek...



Tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi!

Tapu dairesine yapılan alım satım işlemleri için gerçek satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için, taşınmazın değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor.


Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek tahsil edilir. Bu bedel hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil ediliyor.


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesilir.


Bu cezalarla karşılaşmamak için tarafların tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi ile vergi dairesine müracaat etmesi ve eksik olan tapu harcını ödemesi gerekiyor. Tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi ise şu şekilde;


Tapu pişmanlık beyannamesi dilekçesi örneği..


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....

                                                                                                    

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



Tapu gerçek satış bedeli nasıl tespit edilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön