29 / 04 / 2024

Tapu pişmanlık talebi dilekçesi!

Tapu pişmanlık talebi dilekçesi!

Taşınmaz değerini olduğundan daha az bedel olarak beyan eden kimseler vergi cezası ödememek için pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Bunun için Maliye'den önce davranmak gerekiyor. İşte tapu pişmanlık talebi dilekçesi örneği..



Tapu pişmanlık talebi dilekçesi!

Taşınmaz mal alım satım sürecinde daha az tapu harcı ödemek isteyen kimseler, taşınmazı olduğundan daha az bedel olarak beyan edebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından 5 sene içerisinde tespit edilmesi halinde ilgili kişilere vergi cezası uygulanıyor.


Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil ediliyor. 


Bu cezayı ödemek isteyemen kimseler, Maliye farketmeden pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Tapu pişmanlık talebi dilekçesi örneği şu şekilde:


Tapu pişmanlık talebi dilekçesi örneği:



............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....                                                                                                  

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



Tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön