19 / 04 / 2024

Tapu randevu iptal etme işlemleri!

Tapu randevu iptal etme işlemleri!

Tapudan alınan randevu günü ve saatinde orada bulunamayacak taraflar randevuyu iptal edebildiği gibi, işlemin yapılmaktan vazgeçilmesi durumunda da tapu randevusu iptal ediliyor. Peki, tapu randevusu nasıl iptal edilir?



Tapu randevu iptal etme işlemleri!

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemleri için, öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Randevu alınmadan herhangi bir işlem yapılamıyor.


Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. Ayrıca ALO 181 aranarak da tapu randevu işlemleri gerçekleştirilebiliyor.


Alınan randevu günü ve saatinde orada bulunamayacak taraflar randevuyu iptal edebildiği gibi, işlemin yapılmaktan vazgeçilmesi durumunda da tapu randevusu iptal ediliyor. Peki, tapu randevusu nasıl iptal edilir?


Tapu randevu iptali..

Randevu aldığınız saat aralığından 15 dakika öncesinde başvurunun yapılması gerekiyor. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal ediliyor.


Ayrıca; https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden tapu randevu sorgulama ve iptal etme işlemleri yapılabiliyor. İnternet üzerinden bu işlemin yapılabilmesi için öncelikle sisteme kimlik numarası, cep telefonun girilmesi ve güvenlik kodunun doğru bir şekilde kodlanması gerekiyor.


Ayrıca ALO 181'i arayarak da tapu randevusu ile ilgili işlemler yapılabiliyor.


Tapu randevusunun iptal edilmesi halinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. 1 yıl içinde aynı TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu 3 kere gerçekleşmez ise 1 yıl içinde yeni bir randevu verilemiyor.



Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön